İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burdur programı kapsamında Bucak ilçesindeki esnaf ziyareti öncesi vatandaşlara seslendi.

image small

"O YEMİNİ BOZDUN ERDOĞAN"

Akşener konuşması sırasında alandaki vatandaşlara mikrofon uzattı. Bir kadının, Gezi eylemcilerine 'Sürtük' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstermesi üzerine Akşener, "Sayın Erdoğan duydun mu? Bu ablayı duydun mu? Sen Cumhurbaşkanısın. Bir yemin ettin Sayın Erdoğan. Hepimizin Cumhurbaşkanı olacağına namusun üzerine yemin ettin. Bizim namuslarımıza haksız, hukuksuz yere iftira atan, el uzatan olduğu zaman, o eli kırmak üzere namusun üzerine yemin ettin. Ve o yemini bozdun." dedi.

image small

"AZ KALDI, GİDİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeminini ilk defa bozmadığına işaret eden Akşener, "O Cumhurbaşkanlığı yemininin her bir kelimesini bozdun. Her bir adımda bozdun. Ama üzülme ablacığım. Az kaldı, gidiyorlar. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Az kaldı gidiyorlar. Şu gencin ahıyla gidiyorlar, senin ahınla gidiyorlar, siftah yapamayan esnafın ahıyla gidiyorlar, gebe ineğini ağlayarak kesime gönderen besicinin ahıyla gidiyorlar" şeklinde konuştu.

image small

"BU HARAMİ DÜZENİ EL ELE VERECEĞİZ VE ALAŞAĞI EDECEĞİZ"

"Türkiye'yi açlığa ve kıtlığa mahkum ediyorsun Sayın Erdoğan" diyen Akşener, şöyle devam etti:

*Kanada çiftçisini, Rus çiftçisini, Ukrayna çiftçisini zengin etmekten doymadın mı Sayın Erdoğan? Bizim çiftçi terörist, bizim çiftçi vicdansız, bizim üreticilerimiz nankör, bizim kadınlarımız şükürsüz, bizim gençlerimiz vicdansız, hadi oradan be!

image small

SANDIĞI İŞARET ETTİ

*Kadınlarımıza ise en son 'sürtük' dedin, 'çürük' dedin, 'çamur' dedin. Bu bir harami düzendir. Bu harami düzeni el ele vereceğiz ve alaşağı edeceğiz. Neyle edeceğiz, helal oylarımızla edeceğiz.

*Neyle edeceğiz, sandıkta. Neyle edeceğiz, demokrasi ile bunların tamamını göndereceğiz. O helal oylarınızı korumak da bizim için namus borcudur.

"Bir şeyler anlatacaktım ama ablam, benim vicdanımı da, kalbimi de, beynimi de yaktı. Ama namusları üzerine yemin edenler o yeminlerini unuttukları zaman hem dahilde hem hariçte ceza görürler.

*Bugün bir şey yapılamasa bile kalpte, vicdanda, ahirde ceza görürler. Bu ceza elbet vicdanlarımızda verilecektir. Eylemi ise sandıkta, helal oylarımızla bu arkadaşları o çok sevdikleri yandaşlarının yanına göndermektir.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ AKŞENER'E DERT YANDI

Burdur'da esnaf ziyaretinde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, bir tatlıcı dükkanında babasına yardım eden üniversite öğrencisiyle sohbet etti.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde paramedik bölümünde okuyan ve isminin Hakan olduğunu söyleyen genç, Akşener'e şu şekilde dert yandı:

"Günümüz şartlarını görüyorum, daha fazla okumaya yelteniyorum. Çünkü maliyetlerin altında kalıyoruz. Babamı sürekli görüyorum, bir oraya yetinmeye çalışıyor, bir oraya derken yani esnaflık artık çok zorlaşıyor. O yüzden okumaya daha çok imreniyorum."

"HAYAL KURAMIYORUM ARTIK"

Akşener'in, "5 sene sonra nerede olduğunu düşünüyorsun?" sorusuna üniversiteli genç, "Hayal kuramıyorum artık. Ne olacağını bilemiyorum yani düşünemiyorum. Yani mesela KPSS'ye çalışıyorum. Atama puanları çok yüksek. Ders çalışma zevkim kırılıyor. 'Nasılsa olmayacak, bari gideyim bir yerde çalışayım daha iyi. En azından para kazanırsın' diyorum. Ama bir yandan da bakıyorum, bir daha yani insan mutsuzluğa düşse yine de bir umut  doğuyor. Yapacak bir şey yok." cevabını verdi.

"ADALETSİZLİK VAR EĞİTİMDE"

İyi bir eğitim düzeyinin olmadığından yakınan genç, "Herkes aynı sınava tabi tutuluyor. Yani herkes aynı eğitimi görmüyor, herkes aynı düzeyde  yetişmiyor. Herkesin  eğitim şartları, yaşam şartları ölçülmüyor. Adaletsizlik var eğitimde" dedi.

"ADALETLE ÖZGÜRLEŞEN, LİYAKATLE EŞİTLENEN TÜRKİYE’YE AZ KALDI"

Gençle yaşadığı sohbete ilişkin görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan Akşener, "Burdur’da Hakan evladımızla karşılaştık. Dükkâna girdiğimizde ders çalışıyordu. O da birçok gencimiz gibi öfkeli… Fırsat eşitsizliğinin, baskının ve adaletsizliğin içerisine doğan tüm gençlerimiz için; Adaletle özgürleşen, liyakatle eşitlenen Türkiye’ye az kaldı…" notunu düştü.

"BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ"

Meral Akşener, Burdur programı kapsamında Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Belediyesini ziyaret etti.

Ziyaret öncesi dışarıdaki kalabalığa hitap eden Akşener, "Çok tuhaf bir dönemden geçiyoruz" diyerek şu ifadeleri kullandı:

* "Köylünün, besicinin çaresizlik içinde olduğu, mazotun, gübrenin, ilacın, sulama için oluşturulan elektriğin uçup gittiği bir Türkiye'de 24 milyar lirayı Sayın Erdoğan'ın yakın aile dostu olan Hariri'lerin cebine koymaktan bir saniye bile tereddüt etmediği bir garip dönemden geçiyoruz.

* 24 milyar lirayla ne olurdu biliyor musunuz? Türkiye'de yaşayan bütün köylülerimizin, bütün üreticilerimizin Nisan ayında atması gereken ve çok pahalı oldukları için atamadıkları gübreyi Türkiye'deki tüm çiftçinin devlet tarafından bedava verilip, gübrenin Nisan ayında atılabilmesini sağlayabilirdi.

* Size onu yapmak yerine Sayın Erdoğan gitti Haririlerin cebine 24 milyar lira para koydu. Bu düzen böyle gitmez. Bu düzen harami düzen."



BELEDİYE BAŞKANINDAN HİZMET SÖZÜ İSTEDİ

Seçmenin velinimet olduğunu vurgulayan Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

* "Belediye Başkanımıza diyorum ki seçmen velinimetimizdir. Seçmeni hiç ayırmadan, 'bana yakın davrandı onu öne koyayım' demeden herkese eşit bir şekilde hizmet etmek kaydıyla yolsuzluğa, israfa bulaşmadan hizmet etmek kaydıyla görev yapmayı herkesin huzurunda senden istiyorum. Bugüne kadar yaptığını biliyoruz, bundan sonra da yapacağını biliyoruz."

Akşener konuşmasının ardından Kocaaliler Belde Belediye Başkanı Selahattin Gökçe'yi makamında ziyaret etti.

[old_news_related_template title="Akşener'den Erdoğan'ın 'sürtük' açıklamasına tepki" desc="Burdur'da vatandaşa seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gezi eylemcilerine 'Sürtük' demesine tepki gösterdi. Akşener, 'Elbet kınıyoruz elbet böyle bir cümleyi lanetliyoruz ama bu başka bir bakış açısı. Gerçekten kelimeye dökebilmekten acizim. 'Böyle bir noktada ne denir'i kelimeye dökmekten acizim' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/aksener_16_9_1654179036.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksenerden-erdoganin-surtuk-aciklamasina-tepki-7171257/"]

[old_news_related_template title="Akşener: Allah bunların bütün hortumlarını kesmeyi bana nasip etsin" desc="Burdur'da vatandaşlara seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, 'Senin çocuğun 4 senelik üniversiteleri bitirip iş bulamadan evinde oturursa, umudu kalmamışsa; 5, 10, 15 maaş alan danışmanlar varsa; bu ülkede harami bir düzen vardır. Allah bunların bütün hortumlarını kesmeyi bana nasip etsin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/b721887c-2c4e-4acb-ab82-03a9d6b31a4c_16_9_1654164781.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksener-allah-bunlarin-butun-hortumlarini-kesmeyi-bana-nasip-etsin-7170572/"]