AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Beyoğlu'ndaki saldırı sonrası başsağlığı dileyen tüm ülke liderleri ve uluslararası organizasyonlara teşekkür mesajı yayınladı.

Erdoğan, ülke bayraklarıyla İngilizce ve Türkçe hazırlanan ve "Teşekkürler" başlığıyla verilen grafikte şu mesajı paylaştı:

"İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren, acımızı paylaşan, başsağlığı dileğinde bulunan tüm ülkeler ile uluslararası organizasyonlara şükranlarımı sunuyorum."



SOYLU "ABD'NİN MESAJINI REDDEDİYORUZ" DEMİŞTİ

Erdoğan'ın teşekkür ettiği ülkelerin bayraklarının bulunduğu grafikte ABD bayrağı da dikkat çekti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamanın ardından yaptığı açıklamada ABD'yle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye mesajını kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır."

[old_news_related_template title="Soylu: ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün İstanbul İstiklal Caddesi'nde altı kişinin can verdiği bombalı saldırının ardından bir son dakika açıklaması yaptı. Soylu, 'ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz' dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü teröristin, PKK'nın talimatıyla eylemi gerçekleştirdiğini açıklamıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/14/iecrop/ekran-goruntusu-2022-11-14-115435_16_9_1668416176.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-soylu-abdnin-taziyesini-kabul-etmiyoruz-7478728/"]

[old_news_related_template title="Biden ve Erdoğan Bali'de bir araya geldi" desc="G-20 Zirvesi için Bali'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bugün bir araya geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/15/iecrop/erdogan-aa_16_9_1668500749.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/biden-ve-erdogan-balide-bir-araya-geldi-7480544/"]