Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Sultan Abdülhamid, 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı’yı yönetti ama gel gör ki utanmadan, sıkılmadan tarihçiyim diyenler şecaat arz ederken sirkatin söylüyor” sözleri tepki çekti.

YILMAZ ÖZDİL'DEN DİKKAT ÇEKEN YORUM

SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil, konuyla ilgili şu ifadeleri paylaştı:

“Kolomb Küba’da cami gördüğüne göre, marmaray’ı Abdülmecid çizdiğine göre, Nuh’un cep telefonu olduğuna göre, Abdülhamid de gram toprak kaybetmediğine göre, ben ikna oldum, faiz sebep enflasyon neticedir."

SİNAN MEYDAN: 1 GRAM DEĞİL 1,5 MİLYON KM²'DEN FAZLA TOPRAK KAYBETTİ

SÖZCÜ yazarı tarihçi Sinan Meydan, Erdoğan’ın sözlerine, “Evet, Abdülhamit 1 gram değil, 1,5 milyon km²'den fazla toprak kaybetti. Abdülhamit, çözülüp dağılan imparatorluğu kurtaramadı. Bırakın imparatorluğu kendini bile kurtaramadı. Abdülhamit'i çocuklarımıza rol model olarak sunmaktan vazgeçin. Rol modelimiz vatan kurtaran Atatürk'tür" diye yanıt verdi.

CHP'DEN MURAT BARDAKÇI'NIN SÖZLERİYLE YANIT: 'BUNU DİYEN YA CAHİLDİR YA SAHTEKARDIR'

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, tarihçi Murat Bardakçı'nın sözlerini hatırlatarak Erdoğan’a yanıt verdi. Antmen, Bardakçı'nın, “Sultan Abdülhamit tek karış toprak vermemiştir diyen ya cahildir ya da bunu gizleyecek kadar sahtekardır" ifadelerini paylaştı.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Yunanistan'a: Birilerinin eteklerinin altına saklanarak özgürlük olmaz" desc="Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Komşumuz Yunanistan'ın her tarafı buram buram tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Birilerinin eteklerinin altına saklanarak özgürlük de olmaz, kalkınma da olmaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/26/iecrop/erdogan-aa_16_9_1664203796.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-kabine-toplantisi-sonrasi-aciklamalar-4-7384984/"]