Son dönemde AKP'ye yönelik çıkışlarıyla bilinen TBMM eski başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Manisa’daki toplu açılış törenine katılıp konuşma yaptı.

TBMM eski başkanı Bülent Arınç, hem kürsüye çıkarken, hem de kürsüden inerken uzun süre AKP’den milletvekilliği yaptığı Manisalılar tarafından dikkat çeken bir tepkiyle karşılandı. Bazı vatandaşlar Arınç'ı yuhaladı.

“AK PARTİ'NİN GÖNÜLLÜ BİR TEMSİLCİSİ OLARAK HUZURLARINIZDAYIM”

Arınç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

*Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız önemli konuşmalar yapacak. Biz de onun daveti üzerine geldik. Belki çok genç arkadaşlarımız tanımayabilir. Birkaç kelimeyle Bülent Arınç'ın Manisa için ne ifade ettiği anlatmak isterim.

*5 dönem milletvekilliği yaptım, 4 dönem milletvekili yaptı, başbakan yardımcısı yaptı, Meclis başkanı yaptı, 5 senedir de aktif siyasi hayattan ayrıldım, AK Parti'nin gönüllü bir temsilcisi olarak huzurlarınızdayım.

*Cumhurbaşkanımızın buraya geldiğinde benim size söylemek istediğim şey, bugüne kadar AK Parti'ye nasıl sahip çıktıysanız, bütün bu hizmetlerin içerisinde nasıl emeğiniz geçtiyse; bundan sonra da aynı vefayla, aynı sadakatle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve onun partisinin liderliğinde bu yapılan hizmetlerin hepsine topluca sahip çıkmamız gerekiyor.

*Manisa vefalıdır. Bana gösterdiği vefanın 10 mislini Sayın Cumhurbaşkanımıza da onun partisine de gösterecektir. Bugün vereceği mesajları önümüzdeki seçimlerde hep beraber oylarımızı tasdik ederek, göndererek hepimiz göstereceğiz.

*Manisa çok büyük hizmetler aldı. İnşallah bu hizmetlerin devamı, bu iktidarın devamı, sizlerin beraberliği ile mümkün olacak. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile kendi güzel şehrimize geldim.

ERDOĞAN SLOGANLARI ATILDI

TBMM eski başkanı Arınç’ın konuşması sırasında kimi zaman meydandan ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları yükseldi. Konuşmasını ‘Sizleri selamlıyorum’ sözleriyle bitiren Arınç kürsüden inerken yine açılış töreni için meydanda olan birçok Manisalı tarafından yuhlandığı gözlendi.

"KRAL ÇIPLAK" ÇIKIŞIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Bülent Arınç, Cumhur İttifakı içinden tepki aldığı sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etmişti. Arınç, sık sık AKP’yi eleştirdiği açıklamalarıyla gündeme geliyordu. Son olarak Arınç, “Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler, havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır. ‘Kral çıplak’ demenin vaktidir” gibi sözlerle gündeme damga vurmuştu.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın açıkladığı üzüm fiyatı muhalefetin beklentisinin altında kaldı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, çekirdeksiz üzüm fiyatının 27 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Muhalefet, son bir yıl içerisinde elektrik, mazot, gübre ve ilaç gibi artan girdi maliyetleri sebebiyle zor bir dönem geçiren üretici için alım fiyatını en az 35 TL olarak önermişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/20/iecrop/kuruuu_16_9_1661013004.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdoganin-acikladigi-uzum-fiyati-muhalefetin-beklentisinin-altinda-kaldi-7319495/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan ile üzüm üreticisi arasında dikkat çeken fiyat diyaloğu" desc="Toplu açılış töreni ve 2022 yılı kuru üzüm fiyatını açıklamak üzere Manisa'ya giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan miting öncesi helikopterle indiği Manisa 19 Mayıs Stadyumundan Şehzadeler ilçesine bağlı Güzelköy Mahallesinde bir üzüm bağına giderek üreticilerle buluştu. Erdoğan'la üretici arasındaki fiyat diyaloğu ise dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/20/iecrop/uzum2_16_9_1661011020.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogan-ile-uzum-ureticisi-arasinda-dikkat-ceken-fiyat-diyalogu-7319462/"]