Picture Eren Bülbül'ün katil zanlısı Aras Aslan ve Berüz Dudukanlı


Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit edilen Eren Bülbül mezarı başında anılırken, onu şehit eden teröristlerin tamamının geçen dört yıl içinde teker teker etkisiz hale getirildiği bildirildi.


FARKLI TARİHLERDE ÖLDÜRÜLDÜLER

Sözde Karadeniz açılım grubu içinde yer alan ve Eren’in şehit edildiği saldırıda bizzat yer aldıkları tespit edilen bu teröristlerden 'Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesindeki çatışmada ölü ele geçirildi. Terörist Yakışır sözde Karadeniz eyalet sorumlusu olup İçişleri Bakanlığının 10 Milyonluk Kırmızı kategorisinde aranıyordu.

Bu operasyondan sonra bu kez Giresun’un Güce ilçesinde 500 bin liralık Gri kategoride aranan 'Şoreş' kod adlı Barış Coşkun ile 'Berhudan' kod adlı Bedrettin Çeliker ölü olarak ele geçirildi. Bu operasyonun ardından Eren’i şehit eden grup içinde yer alan sözde Karadeniz özel güç sorumlusu 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner, İran uyruklu koruması 'Şoreş' kod adlı Jamil Star Mouhammedi ile birlikte Gümüşhane kırsalında ölü olarak ele geçirildi.

Terörist Öner, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırıyı planlamak ve talimatını vermekten aranıyordu. Öner aynı zamanda 10 Milyon lira para ödüllü Kırmızı kategoride yer alıyordu.

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde sürdürülen operasyonda ise 'Çiyager' kod adlı Serdar Bekmez ölü ele geçirildi. 3 Milyonluk Mavi kategoride aranan Celal Kaya ise Karadeniz kırsalından kaçıp gittiği Tunceli kırsalında kıstırılarak öldürüldü.

Eren Bülbül'ün katil zanlılarından Mustafa Tolucan sağ yakalandı.


4 TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Teröristlerden Mustafa Tolucan Giresun’da, İran uyruklu 'Kawa' kod adlı Behruz Dudukanlı Giresun’un Espiye ilçesinde, 'Aras' kod adlı Aras Aslan da Giresun’un Güce ilçesinde, 'Agit Van' kod adlı Hasan Demir Giresun’da farklı tarihlerde sağ yakalandı ve haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Eren Bülbül'ün katil zanlılarında Hasan Demir sağ yakalandı.


İÇ GÜVENLİK HAREKATLARINA İSMİ VERİLMİŞTİ

Eren Bülbül’ün intikamı katillerinin etkisiz hale getirilmesiyle sınırlı kalmadı. İçişleri Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığının Doğu ve Güneydoğu’da yürüttüğü geçen yılın Ocak ayında başlattığı iç güvenlik harekâtlarına “Eren ve Eren-Abluka” operasyonları adı verildi. Eren operasyonlarında da çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.