CHP Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak şunları söyledi:

"ERDOĞAN KENDİ ÇİFTÇİSİNİ PERİŞAN ETTİ"

"Tarımın en stratejik sektörlerden biri olduğu bugün artık dünyada kabul görüyor. Küresel salgının ardından dünya gıda güvenliğinin, gıda egemenliğinin önemini çok daha iyi anladı. Gelişmiş ülkeler, diğer ülkeler çiftçilerini yalnız bırakmadı. Onlara destek verdi. Fakat tarımın önemini bir bizdeki hükümet bir türlü kavrayamadı.

Kanunda yer almasına rağmen 2007'den bu yana çiftçimize verilmeyen tarımsal desteklerin toplamı 272 milyar lira. Bir hükümet kendi çiftçisine borç takar mı? Bunlar taktı. Çünkü bunlar için varsa yoksa yandaş varsa yoksa sarayın beslemeleri. Çiftçimiz umurlarında bile değil. Hak ettiği desteği alamayan çiftçilerimizi tefecilerin kucağına ittiler. Son bir yılda tarımsal kredi borçları yüzde 53 arttı, 219 milyar liraya ulaştı.

Erdoğan alın terinin karşılığını vermeyip borca batırdığı çiftçilerimizi bir yandan da ithalat sopasıyla dövdü. Erdoğan hükümetlerinin 20 yılda yaptığı toplam tarım ve hayvancılık ürünleri ithalatı tam 125 milyar 773 milyon dolar. Türkiye tarımda kendine yetebilen bir ülke iken bunların elinde dışa bağımlı bir ülke oldu. Erdoğan kendi çiftçisini perişan etti, elin çiftçisini ise abad etti."

"HAYAT PAHALILIĞININ SEBEBİ BELLİDİR"

"Erdoğan koskoca Türkiye'ye, bu millete savaşın vermeyeceği zararı verdi. Kuzeyde iki komşumuz savaşıyor. Savaşan iki ülkeden Rusya'da enflasyon yüzde 16. Ukrayna'da yüzde 21. Bizde ise yüzde 80. Bu da makyajlı TÜİK rakamlarıyla. Yaşadığımız hayat pahalılığının nesebi bellidir başka yerde aramayacaksınız. Anası da babası da Erdoğan'dır. Bu korkunç enflasyon Bakan Nebati'nin ifadesiyle Erdoğan etkisidir. Erdoğan etkisinin sonucudur."

"NEBATİ'NİN PAÇALARI TUTUŞMUŞ"

"Kur Korumalı Mevduat, mali disiplinin ve finansal istikrarın altına yerleştirilmiş bir atom bombasıdır. Muazzam ve başı sonu belirsiz bir koşullu yükümlülüktür. Dün Genel Başkanımız bu uyarıyı yapınca sarayın atanmış Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin paçaları tutuşmuş.

Finansal istikrardan, finansal güvenden, vatan sevgisinden bahseden paylaşımlar yapmış. Açıkça soruyoruz Kur Korumalı Mevduat hangi finansal istikrarı sağladı? 22 Aralık sabahı 12 lira olan dolar kuru 8 aydır sürekli yükseliyor. Bugün dolar kuru 18 lira. Bu mudur sizin finansal istikrardan anladığınız?"

[old_news_related_template title="Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na Kur Korumalı Mevduat yanıtı" desc="Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat Hesabı (KKM) ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Nebati, 'Mevduat sahiplerinin hem TL faizinden hem de döviz kurundaki artıştan aynı anda getiri elde etmeleri söz konusu değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/09/iecrop/nebati-kilicdaroglu-1-1_16_9_1660076452.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/bakan-nebatiden-kilicdarogluna-kur-korumali-mevduat-yaniti-7298561/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan KKM bombası: Sadece faizi alacaklar öyle döviz garantisi falan yok" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Edirne'de yaptığı konuşmada Kur Korumalı Mevduat (KKM) sahiplerine seslenerek, 'Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/09/iecrop/aa-20220809-28605524-28605510-chp_genel_baskani_kilicdaroglu_edirnede_ciftcilerle_bir_araya_geldi_16_9_1660050295.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/kilicdaroglundan-kkm-bombasi-sadece-faizi-alacaklar-oyle-doviz-garantisi-falan-yok-7297939/"]