İstanbul’da sığınmacıların en yoğun yaşadığı ilçeleri ziyaret eden Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, iki gün sürecek Fatih ilçe ziyaretine başladı.

Fatih’te Cerrahpaşa esnafını ziyaret eden Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Şahsuvaroğlu, Mustafa Can, Sevdagül Tunçer, Bartu Soral ile Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Hakan Akşit, İstanbul İl Yöneticileri ile Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanı Serdar Tuncay ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ziyaret ettiği Fatih esnafı, ilçede yaşayan sığınmacı sayısının hem sosyolojik hem de ekonomik olarak büyük yük getirdiğini ifade ettiler.

"KEPENK KAPATIYORUZ"

Yılbaşından bu yana gelen zamlar sebebiyle satış yapamadığını ifade eden bir esnaf, “Günde 30 lira ile dükkan kapatıyoruz. Kira ödeyemez duruma geldiğimiz için kepenk kapatıyoruz. Allah yardımcımız olsun” derken, başka bir esnaf, elektriğe gelen yüzde 300 zam sebebiyle iki aydır dükkanının elektrik faturasını ödeyemediğini ifade etti.

"SIĞINMACILAR GİTMEDEN BU KRİZİ AŞAMAYIZ"

Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet ve Türk Milleti’nin çalışkan bir millet olduğunu ifade eden Zafer Partisi lideri Özdağ, “Ama biliyoruz ki, sığınmacılar gitmeden Türkiye bu krizi aşamaz. Yılda 9 milyar doları aşan bu yük, Türkiye için sürdürülebilir değil” dedi.

[old_news_related_template title="Ümit Özdağ, Erdoğan'a seslendi: Vazgeç" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarını değerlendiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Türk Milleti artık senin 'dış güçler' propagandana inanmıyor. Türk milleti artık ekonomideki kötü gidişatın asıl suçlusu sen ve ekibinin olduğunu biliyor. Bu yüzden suçlu aramayı bırakıp, yanlış ekonomik politikalardan vazgeç. Türk insanına geçici fayda sağlayacak ekonomik modellerden vazgeç' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/ozdag_16_9_1648651396.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/umit-ozdag-erdogana-seslendi-vazgec-7043882/"]

[old_news_related_template title="Ümit Özdağ'dan Erdoğan'a 'aynı gemideyiz' yanıtı" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Hepimiz aynı gemideyiz' sözlerine yanıt veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Şimdi mi aklınıza geldi milli görev? Milli görev, zararı, zorlukları paylaşmak değildir sadece. Milli görev, refahı, adaleti ve zenginliği de paylaşmaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/17/iecrop/zafer-1_16_9_1645119992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/umit-ozdagdan-erdogana-ayni-gemideyiz-yaniti-6959210/"]