Çeşme Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren Türkmen, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkmen’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlarken, Tunç Soyer ve Yılmaz Özdil de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla, Türkmen'in vefatından dolayı duydukları üzüntüyü aktardı.

"GÜLE GÜLE AĞABEY"

Yılmaz Özdil yaptığı paylaşımda; "Üzerimde büyük emeği olan, İzmir basınının duayen gazetecilerinden Hamdi Türkmen’i kaybettik, güle güle ağabey, yeniden görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

"HASTALIĞINDA BİLE KALEMİNİ BIRAKMADI"

Tunç Soyer ise usta gazeteci Hamdi Türkmen'in vefatından duyduğu üzüntüyü belirterek, "İzmirli deneyimli gazeteci Hamdi Türkmen'in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Hastalığında bile kalemini bırakmayan, İzmir basınında çok önemli görevlerde bulunmuş Hamdi Türkmen'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm gazetecilere başsağlığı diliyorum" dedi.

HAMDİ TÜRKMEN KİMDİR?

İzmir’de 1952’de doğan Hamdi Türkmen, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 1970 yılında Akşam gazetesinin İzmir bürosunda başlayan Türkmen, Ege Ekonomi ve Yeni Asır gazetelerinde de muhabir olarak çalıştı. Yeni Asır gazetesinde köşe yazılarına başlayan ve aynı gazetenin genel müdürlüğü de yapan Türkmen, 2000, 2001 ve 2002 yıllarında Göztepe Kulübü başkanlığını üstlendi. Yenigün gazetesinin kuruluşunda yer alan Türkmen, Milliyet gazetesinin Ege ekinde ve Dokuz Eylül gazetesinde köşe yazıları yazdı. Türkmen evli ve 3 çocuk babasıydı.