'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal başvurusunun görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi önünde eylem düzenleyen öğretmenlik meslek örgütleri temsilcilerine polis tarafından müdahale edilmiş, aralarında Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Serbest bırakılmasının ardından açıklamalarda bulunan Özbay, “Bugün AYM önünde yaşadıklarımız, yöneticiler tarafından eğitim emekçisine ne kadar insanlık dışı bir bakış açısıyla yaklaşıldığının ve hukuk devleti ilkesinin nasıl çiğnendiğinin canlı ispatı olmuştur. Bugün aslında Türkiye için bir utanç günüdür!” dedi.

"TERS KELEPÇEYLE DARP EDİLDİK"

Özbay’ın açıklamaları şöyle devam etti:

"Anayasa’da güvence alında bulunan gösteri hakkımızı en barışçıl biçimde kullandığımız meslek nöbetimiz, ne yazık ki şiddetle karşılık buldu. Başöğretmen Atatürk’ün eğitim neferlerine şiddet uygulandı, üst yargı koridorları, adeta olay yerine çevrildi.

Uyuşturucu baronlarının kibarca, ihale vurguncularının ricayla, adi suçları işleyenlerin kelepçesiz karakola götürüldüğü bu ülkede, sadece haklarımızı ve milli eğitimin iyileştirilmesini savunduğumuz için, darp edilerek, hakaretler işiterek ters kelepçeyle gözaltına alındık.

"KORKMUYORUZ"

Oysa defalarca altını çizdik ki biz onların çocuklarının da gördüğü eğitim daha iyi hale gelsin diye mücadele ediyoruz.

Amaç bizi yıldırmaksa, başarılı olamayacaksınız! Amaç sesimizi kısmaksa, bu yaptığınızla daha da gürleştirdiniz! Bizleri korkutmaya çalışırken kendi korkularınızı dışa vurmuş oldunuz! Kimsenin şüphesi olmasın ki korkmuyoruz, direneceğiz ve kazanacağız!

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, mücadelemize destek olan, yanımızda olduklarını hissettiren, arayan, soran, aramalarına dönemediğim, yanıt veremediğim herkese yürekten teşekkür eder, sevgiyle, saygıyla selamlarım. Birlikte güçlüyüz, korkmuyoruz, haklıyız kazanacağız!"

[old_news_related_template title="AYM'den Öğretmenlik Kanunu kararı" desc="CHP'nin öğretmenlik Kanunu'nun iptali talebini esastan görüşen Anayasa Mahkemesi (AYM), Bakanlığın ve en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın dinlenmesine karar verdi. Konuyla ilgili Eğitim Sen'den de açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/09/iecrop/aym-adalet-terazi_16_9_1610147716_16_9_1668005424.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/aymden-ogretmenlik-kanunu-karari-7470653/"]