Kendisine ulaşan hackerlerin e-devlet üzerinden bilgi sızdırdığı iddiasıyla gündeme gelen gazeteci İbrahim Haskoloğlu, dün akşam Üsküdar’daki evinde gözaltına alındı. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Haskoloğlu, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

'HUKUKA AYKIRI KİŞİSEL BİLGİ' İDDİASI

Haskoloğlu’nun “Kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek” suçundan gözaltına alındığı belirtildi. Haskoloğlu hakkında İçişleri Bakanlığı’nın şikayetçi olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN VE HAKAN FİDAN

İbrahim Haskoloğu 12 Nisan’da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Yaklaşık 2 ay önce bana bir hacker grubu ulaştı. E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil.” ifadelerini dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan’a ait olduğu iddia edilen kimlikleri paylaşmıştı.

[old_news_related_template title="Kimlik bilgileri sızdırıldı mı? Resmi açıklama geldi…" desc="Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nden (MERNİS) kimlik ve adres verilerinin sızdırıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/12/iecrop/kimlik-iha_16_9_1649801383.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kimlik-bilgileri-sizdirildi-mi-resmi-aciklama-geldi-7071045/"]