Çanakkale’den Kurtuluş’a sergisinin açılışıyla başlayan etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

“MEKTEPLER BOŞ KALDI”

Söyleşide konuşan Prof. Dr. Ortaylı, “Çanakkale vatan müdafaasının çok dar bir hatta somutlaşmış bir biçimidir. Büyük bir cihan harbine girişin en önemli savunmasıdır. Çanakkale Savaşı, çok kanlı ve fedakar bir savaştır. Çanakkale Savaşı’nın bizim için en önemli yanı ise yeni Türkiye’nin bir başlangıcı olmasıdır. Bu zaferin arkasında yatan olaylar var. İnsan gücünü kaybettik. Mektepler boş kaldı. Anadolu ağır zayiat verdi. Bu gibi olaylar tarihin dönüm noktalarıdır. 18 Mart bizim için çok önemli bir tarihtir” dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Çanakkale şehitleri, İstanbul’da kar altında anıldı" desc="18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Kar altında gerçekleştirilen törende; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Garnizon Komutanlığına vekaleten 3.Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehitlerin aziz hatırası için dua edip, Çanakkale Anıtı’na çelenk bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/18/iecrop/canakkale_16_9_1647595343.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/canakkale-sehitleri-istanbulda-kar-altinda-anildi-7018841/"]