Sosyal medya hesaplarından sık sık kadınlar ve çocukların yaşam tarzlarıyla ilgili vaazlarda bulunan imam Dörtbudak’ın bir videosunda kullandığı “Çarşıya çıktığımda kız çocuğunu görüyorum, zavallı eğitilmemiş… Bacağında bir tayt, ince, ten rengi, başında da başörtüsü. ‘Kızım yazık günah değil mi? Niye ayağına bir pijama, bir etek giymedin?' dedim. ‘İşte pijamam var.' dedi. Onu pijama zannediyor, onu örtü zannediyor. Bütün vücudunun hatları, avret yerinin her tarafı ortada belliyken, daracık ve sımsıkı olan, ten renginde olan, vücudunun her şeyini belli eden bir şeyi Allah aşkına söyleyin giysi olabilir mi, örtünme olabilir mi?” şeklindeki ifadeleri tepkiyle karşılanmıştı.

Toplumun büyük kesimi tarafından tepkiyle karşılanan bu açıklamanın ardından Dörtbudak polisi tarafından gözaltına alınarak Eyyübiye Polis Merkezi'ne götürüldü.

Dörtbudak’ın polisteki ifadesinde konuşmasının çarpıtıldığını, sözlerinin şahsi görüşlerini yansıttığını söylediği belirtildi.

Mehmet Şükrü Dörtbudak, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bu arada, Dörtbudak’ın emeklilik hakkı kazandığı ve emeklilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

[old_news_related_template title="İmamdan skandal sözler: Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık..." desc="Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Mevlana Halid Camii imamı Mehmet Şükrü Dörtbudak'ın, çocuklarla ilgili sözleri infiale neden oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/29/iecrop/deyyus_16_9_1661800435.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/imamdan-skandal-sozler-cocugun-kolu-gogsu-her-tarafi-acik-pedofili-akimini-sen-korukluyorsun-7335908/"]