CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından olağanüstü MYK toplantısı kararı aldı.

Toplantı CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda saat 08.45'te başladı. Başkanlık binasına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında Halk TV'ye açıklamalarda bulundu.

MAHKEMENİN DEĞİL, SİYASİ İRADENİN KARARI

*Bu verilen kararı kimin verdiğine bakmak lazım. Bu kararın bir siyasi karar olduğunu  ne yazık ki hepimiz görüyoruz. Milletimizin vicdanı da bunu görüyor.

*Bu karar aslında mahkemenin bir kararı değil ne yazık ki. Siyasi iradenin bir kararı haline gelmiştir. O siyasi irade de aslında bir avuç insandır.

*O bir avuç insan  bu anlamda belki de bu verilen hukuksuz kararlardan tek korunan da gruptur. Onun dışında herkes bu hukuksuzluğun tehdidi altındadır.

*Herkes bu hukuksuzlukla karşı karşıya kalabilir. Bir tek o bir avuç insan hariç. Bugün alınan ve bu kararın tümüyle böyle bir karar olduğunu, siyasi bir karar olduğunu, o bir avuç insanın iradesinin kararı olduğunun farkındayız.

*Bu bir avuç insanın da odağında İstanbul'un olduğunu, Cumhuriyet Halk Partimizin olduğunun da farkındayız.

*Çünkü bunların işine gelmeyen bu ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasinin varlığına dair bir mücadelenin neferleri olduğumuzun da onlar farkında.

*Onun için istemiyorlar, sevmiyorlar. Zaten o bir avuç insan sevsin diye yapmıyoruz. Biz milletimizin geleceği için çalışıyoruz.

*Bu cezanın verilmesinin altında yatan gerçek de budur. İstanbul'a dair Cumhuriyet Halk Partisi'ne dair bu ilgileri tabii ki devam edecektir.

*Bu tehdit devam edecektir. Bunu da biliyoruz.  Bu noktada biz en üst seviyede kararlılıkla mücadeleye devam edeceğimizi buradan vatandaşlarımıza duyuralım.

*Dün bir ise mücadele gücümüz bugün inanın milyon kez daha fazla  gücümüz var. Dünden daha kararlıyız.

*Dünden daha  güçlüyüz, daha bir aradayız. Mücadelemizin demokrasi kuralları içerisinde ülkemizin demokratik bir yönetime kavuşması için en üstün bir kararlılıkla devam edeceğini bütün vatandaşlarımıza duyurmak isterim.

“HAZIMSIZLIK VAR”

İmamoğlu kararın 2019 İstanbul seçiminin kazanılmasıyla ilgili olduğunu belirterek “Bu mücadelenin ya da bu ortaya konan o başarının içerisinde bulunan her insan, her nefer, her yol arkadaşı, her yoldaş bu tür süreçlerle  karşı karşıya gelebilir. Bunun en önemli simgelerinden biri, en  önemli neferlerinden biri yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu'na verilen bu  hukuksuz kararın da arkasında bu hazımsızlık vardır” dedi.

CHP MİTİNGİ ÖTESİNDE BİR BULUŞMA

İmamoğlu 21 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek halk buluşması için İstanbul Valiliği’ne gereken başvuruların hızla yapılacağını Yenikapı ya da Maltepe miting alanında yapılacağını söyledi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

*21  Mayıs'ta İstanbul'da düşünülen bu mitingin, bu buluşmanın genel başkanımızın Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş yaptığı ve sonucunda ‘Hak hukuk, adalet’ buluşmasının bir devamı olduğunu, o bilinçle orada bulunmaları gerektiğinin altını çizmek isterim.

*Bu bir siyasi mitingin ötesindedir. Bu bir sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer mitinginin de ötesinde bir buluşmadır.

*Hak, hukuk ve adalet kavramlarını en üstün şekliyle haykırılacağı ve kararlılığın ortaya konacağı ve mücadelenin de demokratik  ortamda demokrasinin kurallarıyla verilmeye devam edileceğinin ortaya konacağı bir buluşma olacaktır.

*Şimdiden bütün hemşerilerimizi İstanbul'daki bu buluşmaya davet ediyorum.

SİYASİ YASAK AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davayla ilgili ise şunları söyledi:

*Hepimizin beklentisi hukuka uygun, adaletin karşılık bulduğu mahkemelerin karar verdiği bir sürecin varlığı. Ben bu umudu  besliyorum. Beslemek istiyorum. Çünkü adalet bir nefestir.

*85 milyon insana gereklidir. O kararı veren mahkemede bulunan  yargıçlar için de hukuk gereklidir.

*Adalet  ihtiyaçtır. Ben o  ihtiyacımızı karşılayan bir kararın ya da bu tür kararların, her insan için, her vatandaşımız için çıkmasını umut eden, isteyen bir vatandaşım her şeyden önce. Umut ederim öyle olur.

[old_news_related_template title="Kaftancıoğlu'ndan sonra Ekrem İmamoğlu için de siyasi yasak isteniyor" desc="CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç suçtan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. Kaftancıoğlu, aldığı ceza süresi boyunca TCK 53. madde kapsamında siyasi yasaklı da olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada da, Türk Ceza Kanunu’ndaki 53. maddenin uygulanması istenmişti. Şimdi akıllara ‘İmamoğlu hakkında da siyasi yasak getirilecek mi’ sorusu geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/12/iecrop/imamoglu-dha_16_9_1652373886.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kaftancioglundan-sonra-ekrem-imamoglu-icin-de-siyasi-yasak-isteniyor-7131416/"]

[old_news_related_template title="Canan Kaftancıoğlu kararına siyasilerden sert tepki" desc="Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, karara siyasiler tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/12/iecrop/resimid_204326801_20432680_16_9_1652361262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/canan-kaftancioglu-kararina-siyasilerden-sert-tepki-7131063/"]

[old_news_related_template title="Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak!" desc="CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın' çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/12/iecrop/depophotos_16263756_16_9_1652358804.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-canan-kaftancioglunun-cezasi-onandi-2-7130915/"]