İngiltere’de Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın başbakan olması halinde yasa dışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de gönderme planı yaptığı yönündeki haberlerin dış basında yer alması muhalefetin tepkisini çekmişti. Bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi.



"BU CÜRETİ NEREDEN ALIYOR?"

Sosyal medya hesabından Türkiye ile aynı kredi notuna sahip olan ülkelerin tablosunu paylaşan Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye çöplerini gönderen İngiltere Dışişleri Bakanı, mültecilerini Ruanda ile beraber Türkiye'ye gönderme cüretini nereden alıyor? Cevabı tabloda. Türkiye'yi Ruanda ile aynı lige düşürenler, muhataplarımızın cüretini artırıyor. Ama az kaldı. Devlet, devlet gibi yönetilecek."

[old_news_related_template title="İngiltere'de tepki çeken planda yeni iddia: Göçmenler Ruanda'yla birlikte Türkiye'ye de gönderebilir" desc="İngiltere’de tartışma yaratan yasadışı göçmenleri Ruanda’ya sınır dışı etme planıyla ilgili Türkiye’yi de ilgilendiren çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Başbakanlık yarışının favori isimlerinden Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın başbakan olması halinde yasadışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de göndermek istediği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/16/iecrop/gocmen-reuters_16_9_1649917461_16_9_1657970193.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingilterede-tepki-ceken-planda-yeni-iddia-gocmenler-ruandayla-birlikte-turkiyeye-de-gonderebilir-7252265/"]


[old_news_related_template title="İngiltere'nin göçmenleri Türkiye'ye gönderme planı hükümeti ikiye böldü" desc="İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'un istifasının ardından koltuk yarışında öne çıkan isimlerden olan Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın başbakan olması halinde yasadışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de göndermek istediği iddiası gündemdeki yerini korurken, başbakanlık yarışının diğer bir favorisi eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'tan dikkat çeken bir çıkış geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/17/iecrop/ris_16_9_1658044134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ingilterenin-gocmenleri-turkiyeye-gonderme-plani-gundemdeyken-basbakan-adayi-sunakla-ilgili-surpriz-iddia-7253269/"]