İran’da gerçekleşen Suriye zirvesinde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Münbiç ve Tel Rifat’ta yuvalanan teröristleri buralardan temizlenin vakti gelmiştir” açıklamasından sonra terör örgütü PKK-YPG’nin işgali altındaki bölgelerde rejim askerleri de hareketlendi.

Münbiç ve Tel Rifat ile Şanlıurfa Suruç’un karşısındaki Kobani ve Akçakale karşısındaki Rakka’nın Tel Abyad ilçesine bağlı Ayn İsa kasabası ile Haseki vilayetine bağlı Arap nüfusun ağırlıkta olduğu Til Temir sınırına rejim askerlerinin konvoylar eşliğinde mevzilendikleri bildirildi.

 

SINIRDAKİ MEVZİLERE ESAD GÜÇLERİ YERLEŞİYOR

PKK’nın, "Biz 32 kilometre geriye çekildik" açıklamasından sonra bölgeye çağırdığı Rejim askerlerinin işgal altındaki bölgelerdeki mevzilere güç takviyesi yaptığı belirtildi.

Pentagonun üst yönetimiyle yakın ilişki içinde olan sözde Suriye Demokratik Güçleri elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin de, rejim askerlerinin Münbiç, Tel Rifat sınırında mevzilenmesine izin verdiklerini ve rejim güçlerinin konuşlanmasının Rusya’nın onayı ile olduğunu belirtti.

Askeri kaynaklar, TSK’nın olası harekâtına karşı çaresiz kalan terör örgütünün bu şekilde harekâtın önüne geçmeye çalıştığını kaydetti.



 İŞGAL ETTİKLERİ TOPRAKLARI KAYBETMEMEK İÇİN

Askeri kaynaklar, PKK ve IŞİD’in daha önce işgal ettiği Resulayn, Tel Abyad, Afrin, Cerablus, Azez, Mare, El Bab’ın TSK’nın farklı tarihlerdeki harekâtlarıyla terörden arındırılarak güvenli bölge haline getirilmesinden sonra terör örgütünün işgal ettiği Münbiç ve Tel Rifat’ı da kaybetmemek için rejim güçleriyle işbirliği yapmaktan ve onları sınır bölgesine davet etmekten başka çaresi olmadığını ifade etti.

İran’daki üçlü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın harekât için net açıklamalarından sonra PKK-YPG’nin panikle rejim güçleriyle ittifak yaptığını kaydettiler.

Türkiye’yi İran, Irak ve Suriye’den gelen tehditlere karşı korumakla yükümlü olan Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı bünyesindeki Diyarbakır’daki 7. Kolordu Komutanlığı’na bağlı birliklerin de Münbiç ve Tel Rifat sınırına güç takviyesi yaptığı bildirildi.

Micheal Corella ve Mazlum Kobani


 ABD KOMUTANIYLA BİRARAYA GELDİ

TSK’nın olası harekatı öncesinde ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Micheal Corella ve beraberindeki askeri heyet, terör örgütü elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin’e ziyarette bulundu.

Mardin Nusaybin’in tam karşısında bulunan Kamışlı ilçesindeki görüşme terör örgütünün yayınlarında da paylaşıldı. Terörist Şahin’in, TSK’nın harekat planının engellenmesi için Türkiye üzerinde baskı kurulmasını, aksi halde IŞİD’le mücadalenin zafere uğrayacağı çağrısında bulunduğu bildirildi. Corella’nın da olası bir harekata ABD’nin de karşı olduğunu açıkladığı ifade edildi.