Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçirenler sahillere akın etti.


Özellikle Anadolu Yakası'na geçmek ve Boğaz turu yapmak isteyenler Eminönü'nde yoğunluğa neden oldu.



Bahçelievler'den Üsküdar'a gitmek için yola çıktıklarını söyleyen Fatma Aksu, "Kurbanımızı kestik, ailelerimizi ziyaret ettik, şimdi de kuzenlerimizle gezmeye gidiyoruz. Bugün çok aşırı bir kalabalık var. Dünya buraya akın etmiş gibi." dedi.



Anadolu yakasına geçmek için vapur sırası bekleyen Ümmügül Soğukpınar ise "Biz insanlar tatile gitti diye düşünüyorduk ama herkes Eminönü'nü tercih ediyor. Deniz havası almayı seviyoruz" diye konuştu. (DHA)

[old_news_related_template title="İstanbul'da kazdıkça tarih çıkıyor… " desc="Fatih’te Doğu Roma İmparatorluğu’ndan kalan Ayasofya’nın karşısında Yerebatan Sarnıcı’nın hemen yanında yer alan ve dünyanın sıfır noktası kabul edilen Milyon Taşı ve çevresindeki arkeolojik kazılar sırasında Osmanlı’da mahalle olduğu düşünülen yapı kalıntıları ve Bizans dönemine ait duvarlar bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/11/iecrop/resimid_208640591_20864059_16_9_1657528801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/istanbulda-kazdikca-tarih-cikiyor/"]