Eski AKP Milletvekili Turhan Çömez İYİ Parti’ye katılmış, Çömez’in rozetini de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin geçen haftaki grup toplantısında takmıştı.

Turhan Çömez, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Meral Akşener’in kendisini başdanışman olarak atadığını duyurdu. Çömez’in paylaşımı şöyle:

“Bugün, Genel Başkan Sayın Meral Akşener tarafından başdanışmanlık görevine atandım. Benim için büyük onur. Güveni için kendilerine, İYİ Parti yönetimine ve tüm İYİ Parti ailesine şükranlarımı sunuyorum.”

“ALTILI MASAYLA BİRLİKTE SİYASET YAPIYOR OLACAĞIM”

Öte yandan Çömez, katıldığı Youtube kanalında soruları yanıtladı.

Siyasete dönmesiyle ilgili Çömez, “Uzun süredir siyasete dönmeyi değil Türkiye’ye dönmeyi planlıyordum. Artık Türkiye’nin gündemi çok yoğunlaştı ve siyasete dönme kararı aldım. Altılı masayla birlikte siyaset yapıyor olacağım...Gündemimde parti kurmak yok. Şu anda Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şey parti değil, var olan partilerin güçlenmesi” diye konuştu.

“SİYASİ BİR DAVAYLA YARGILANDIM”

Ergenekon davasında yargılandığı süreç, 2012 yılında hakkında yakalama kararı ve İngiltere’den 5 yıllık sığınma hakkı almasıyla ilgili konuşan Çömez, şunları söyledi:

*Milletvekilliği dönemi bittikten sonra İngiltere’ye dil öğrenmek için gittim. Ardından evim basıldı. Ergenekon davasına kondum. 12 yıl bu davada yargılandım. Ömür boyu ağır hapis ve 15 yıl ağır hapisle yargılandım.

*Bu tamamen siyasi bir davaydı. Hükümetle aramızda var olan ayrışma ve benim çok sert muhalefet yapmam sebebiyle bu davanın içine konmuştum. Tabi ardından bir kırmızı bülten çıkarmak istedi Türkiye.

*Uluslararası arandım. İngiltere’de çok zor bir süre yaşadım. Sokaklarda yattım. Banklarda yattım. Tren gişelerinde bilet sattım...Orada tıp fakültesinin tüm derslerini bitirip diploma aldım. Şimdi bir genel cerrahi uzmanı olarak çalışıyorum. Süreç bitti. Dava bir siyasi davaydı geçtiğimiz yıllarda bitti. Ülkeme artık geliyorum, her ay bir hafta buradayım. Hem hekimliğimi hem de siyaset yapıyorum.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

“Altılı masanın performansını olumlu buluyorum” diyen Çömez, “Burada esas olan, altılı masayla uyumlu çalışabilecek, Türkiye’nin sorunlarını iyi bilen ve okuyan, dünyayı iyi analiz edebilen, donanımlı, birikimli, siyaset konusunda tecrübesi olan aktif ve uyumlu bir isim olmalı. Şüphesiz bütün bunların üstüne de kazanabilecek bir isim olmalı. Henüz aday yok. Önümüzdeki günlerde aday açıklanacak. Biz de o adayın arkasında olacağız” ifadelerini kullandı.

Çömez, “Tek adam rejimi büyük bir travmaydı. Türkiye bu dönemi ibretle hatırlayacak” diye ekledi.

“ERDOĞAN’IN SAĞLIK DURUMU NEDİR?” SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte doktorluğunu yapan Çömez, “Erdoğan’ın şu an sağlık durumu nedir?” sorusuna, “Erdoğan’ın uzun süre hekimliğini yaptım. Dışarıdan şu anda izliyorum. Hem siyasi ahlakım hem de meslek ahlakım gereği hiç kimsenin sağlığı konusunda konuşmam. Bu sorunuza cevap veremeyeceğim” yanıtını verdi.

“BEN KAÇMADIM, THY TARİFELİ SEFERİYLE VIP’DEN GİTTİM”

İngiltere’ye gidişiyle ilgili “Ben kaçmadım” diyen Çömez, “Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle, VIP’den, Atatürk Havalimanı’ndan gittim. 50 kişi beni uğurladı. Giderken hiçbir problem yoktu. Ardından evim basıldı. Ailem ve çocuklarım büyük bir travma yaşadı. Davanın tamamen siyasi bir dava olması sebebiyle ülkeye dönmeme kararı aldım...İngiltere’de cezaevinde kaldım, İngiliz hükümetiyle mahkemeleştik. Çok korkunç bir dönemdi” şeklinde konuştu.

"ÜZERİMDE CİDDİ BİR TALEP VAR"

Çömez, "Artık siyasi atmosfer o kadar ağırlaştı ki üzerimde de ciddi bir talep var. Ben siyasete dönme kararı aldım. Dönüşümle beraber aktif bir siyasetin içinde olacağım. Erdoğan döneminin, tek parti rejiminin ve 21 yıllık AKP iktidarının bitişi için katkı sağlamak için kolları sıvayacağım" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN BEN İNGİLTERE'DEYKEN AİLEMLE GÖRÜŞTÜ, KENDİSİNE MEKTUP YAZDIM"

Turhan Çömez, açıklamalarına şöyle devam etti:

*FETÖ’nün nasıl bir örgüt olduğunu, ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu, Türkiye’ye ne kadar büyük bir bela olduğunu zamanında hep uyarmış bir kişiyim. Erdoğan, ben İngiltere’deyken ailemle görüştü. Kendisine bir mektup yazdım. Dedim ki, “Bugün bu davayı bizim başımıza bela eden FETÖ örgütüdür.

*Ama şunu unutma, bugün senin haz etmediğin insanlar bu lanet örgüt tarafından tasfiye edilirken ve eziyet görürken sen bundan belki haz ediyorsun ama şunu unutma; bu örgüt sizin başınıza bela olacak” diye kendisine daha 15 Temmuz öncesinde mektup yazdım ve uyardım kendisini.

*Siyasette maalesef kariyerde yükselmenin bir şartı olarak FETÖ ile temas söz konusuydu. Hala günümüzde bile birçok bakanın ve siyasetçini FETÖ ile fotoğraflarını zaman zaman görüyoruz. Benim hayatım boyunca hiçbir kesişmem, hiçbir irtibatım olmadı.

*Bu lanet örgütün ucunun dışarıda olduğunu ve Türkiye’nin başına bela edildiğini en önce uyaran ve bunlarla çatışan önemli siyasetçilerden biri oldum kariyerimde.

[old_news_related_template title="İYİ Parti Sözcülüğüne Kürşad Zorlu getirildi" desc="İYİ Parti Sözcülüğüne, bugün TBMM Grup Toplantısı'nda partiye katılan yazar Kürşad Zorlu getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/19/iecrop/detay-kopya-4_16_9_1666186126.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/iyi-partide-gorev-degisimi-7428615/"]