DKMP Genel Müdürlüğü, av koruma kontrol çalışmalarını sürdürüyor. DKMP 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri, Antalya'daki Güllük Dağı Milli Park'ında av koruma ve kontrol faaliyetleri sırasında, 3 kişinin kaça yaban keçisi avladığını tespit etti. 2 yaban keçisini vurduğu belirlenen A.D., İ.Ş. ve İ.G., suçüstü yakalandı.

Avcılar, yaban keçilerine el koyup, haklarında işlem yapmak isteyen görevlilere karşı çıktı. Yaşanan arbedede 1 personel hafif yaralandı. Bunun üzerine polise haber verildi. Personele silah doğrultup, taş atan avcılar, polisin gelmesiyle etkisiz hale getirildi. A.D., İ.Ş. ve İ.G.'nin, daha önce de avcılıkla ilgili defalarca suç işlediği tespit edildi.

Haklarında adli işlemler süren avcılardan A.D. ve İ.Ş.'ye, 2022-2023 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu kararları ve 4915 sayılı 'Kara Avcılığı Kanunu' gereği 11 bin 202'şer lira, İ.G.'ye ise 8 bin 390 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca 3 şüpheliye 2 yaban keçisi için toplam 500 bin lira tazminat düzenlendi. (DHA)

[old_news_related_template title="Yaban keçisinin alevlerin arasında yaşam mücadelesi" desc="Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde 13 Temmuz'da başlayan orman yangınının üzerinden 11 gün geçtikten sonra vatandaşlar tarafından yaralı bir yaban keçisi bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/26/iecrop/keci.iha__16_9_1658827295.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/yaban-kecisinin-alevlerin-arasinda-yasam-mucadelesi/"]