Denizli’de akşam saatlerinde kent merkezinde de etkili olmaya başlayan kar yağışı yolları kapadı, okulların tatil edilmesine neden oldu.

Yoğun yağış ilk olarak Denizli – Muğla karayolunu trafiğe kapattı. Yolun Kale ilçesinden itibaren Muğla’ya kadar olan bölümü yer yer kar yoğunluğu nedeniyle kapandı.

Akşam saat 08:30’dan itibaren araç geçişine izin verilmedi. Muğla istikametinde seyir halindeki araçlar Kale’de trafik ekiplerince durduruldu. Yolun birkaç noktada birden kapandığı öğrenildi. Karayolları ekipleri yolu yeniden trafiğe açmak için çalışma başlattı.



OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kent merkezinde akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış ilerleyen saatlerde yerini etkili kar yağışına bıraktı. Yağış nedeniyle Denizli Valiliği okulları bir günlüğüne tatil etti.

Yapılan yazılı açıklamada insan sağlığı ve trafik güvenliği açısından riskler oluşabileceği gerekçesi ile okulların Perşembe günü bir günlüğüne tatil edildiği duyuruldu. Açıklamada kar tatilinin tüm seviyelerdeki okulları kapsadığı, yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçileceği vurgulandı.

Ayrıca kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de bir günlüğüne idari izinli sayılacağı belirtildi.

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Öte yandan Afyonkarahisar-Antalya karayolu 85. kilometresi Kızılören ilçe sınırları içerisindeki Avşar rampasında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol trafiğe kapandı. Dinar karayolu ekipleri yolda çalışmalarını sürdürürken tuzlama ve kar küreme ekipleri yoğun bir şekilde karayolunu trafiğe açmak için çaba gösteriyor. Sandıklı ilçesi girişinde ise Afyonkarahisar istikametine giden ağır tonajlı araçlar trafik ekiplerince bekletiliyor.

Kentte yoğun kar ve fırtına nedeniyle perşembe günü eğitime 1 gün ara verildi.

ANTALYA FELAKETİ YAŞADI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısıyla Antalya'da sabah saatlerinde başlayan yağmur akşam saatlerinde yerini sağanak ve fırtınaya bıraktı.

Kent merkezinde birçok noktada şiddetli yağan yağmur, Konyaaltı ilçesi Atatürk Bulvarı üzerini nehre döndürdü. Yağmur nedeniyle su birikintileri oluşurken bazı araçlar yolda kaldı, bazıları ise kaldırıma çıkarak ilerlemeye çalıştı. Vatandaşlar ise yolun karşısına geçmekte zorluk çekti.

OTELİN OTOPARK TAVANI ÇÖKTÜ

Fırtına ve şiddetli yağıştan dolayı bulvar üzerindeki bir otelin otoparkının alçı tavanı 4 otomobilin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken 4 otomobilde hasar meydana geldi.

HORTUM MAHALLEYİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

Antalya'nın Serik ilçesinde çıkan hortum evlere zarar verdi ve cami minaresi ile seraları yıkıp geçti. Minarenin cami lojmanını üzerine devrildiği olayda ölen ya da yaralanan olmazken büyük çapta maddi hasar oluştu.

BURDUR'DA DA YOLLAR KAPANDI

Meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarısı yaptığı Burdur'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kent merkezi ile Burdur- Antalya, Burdur- Ankara ve Burdur- Fethiye karayollarında etkili oldu.

Karayolları ekiplerinin müdahalesine rağmen Kurna rampaları ve Antalya Kavşağı'nda kayan kamyonlar nedeniyle trafik akışı durdu.

Burdur-Antalya, Burdur-Ankara, Burdur-Fethiye karayolları trafiğe kapandı. Kent merkezinde de kar yağışı nedeniyle küçük çaplı maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Kar yağışının en çok çocukları mutlu etti. Kar yağışına rağmen sokaklara çıkan çocuklar kartopu oynadı, kayaklarla kaydı.

BURDUR'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Bu arada yoğun kar yağışı nedeniyle Burdur il genelinde eğitime perşembe günü ara verildi.

KONYA'DA DA TATİL KARARI ALINDI

Konya'da Gündüz saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar, etkisini sürdürüyor. Kar ve buzlanma nedeniyle Akşehir, Beyşehir, Çeltik, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Seydişehir, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Öğrenciler, uzaktan eğitim görecek. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak.

MUĞLA'NIN 3 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Muğla'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Menteşe ve Ula ilçelerinde taşımalı, Kavaklıdere de ise temel, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarının tamamında eğitime 1 gün ara verildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle oluşabilecek buzlanma tehlikesine karşı Menteşe ile Ula ilçelerinde taşıma eğitime, Kavaklıdere'de ise temel, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarının tamamında okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

BANAZ'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Uşak'ta akşam saatlerinde etkisini arttıran kar nedeniyle okullara 1 gün ara verildi.

Uşak'ta akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Banaz ilçesinde şiddetini arttıran kar yağışı, ana arter ve sokaklarda aksaklıklara sebep oldu. Bu kapsamda Banaz Kaymakamlığı, resmi sosyal medya hesabından okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

KASTAMONU'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiğini açıkladı.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, yaptığı açıklamada yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kastamonu merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime bugün ara verildiğini belirtti. (DHA/İHA)