Galatasaray kongre üyesi nakliyeci Tekin Uğurlu, 8 Ocak 2018’de esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Uğurlu’nun yakınları emniyete başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği çalışma başlattı. O dönem polisin yaptığı çalışmada bir ize ulaşılamadı. Ancak ekipler olayın peşini bırakmadı.

Emniyete yapılan yeni bir ihbar üzerine polis ekipleri, yeniden harekete geçti. Yapılan araştırmaların ardından, Uğurlu’nun en son görüştüğü M.K. ile şüphelinin annesi, babası ve eşi gözaltına alındı.



KADAVRA KÖPEĞİYLE ARAMA YAPILDI

Yakalanan şüpheliler emniyete götürülürken, Uğurlu'nun öldürülüp cesedinin atılmış olabileceği Pendik'teki bazı noktalarda da arama yapıldı. Kadavra köpeği kullanılarak yapılan aramada, farklı noktalarda Uğurlu’ya ait olduğu belirtilen kemikler bulundu. Bunun üzerine, cesedin parçalanarak toprağa gömüldüğü değerlendirildi.



ÖLDÜRÜP GARAJDA PARÇALADI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nin çalışmaları cinayetle ilgili bazı detayları da ortaya koydu. Polisin bulgusuna göre, M.K., Tekin Uğurlu'dan bir miktar borç almıştı. Alacak verecek meselesi sebebiyle ikili arasında sorun yaşanmıştı. Yaşanan tartışma sırasında Uğurlu’nun M.K. tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. Tekin Uğurlu’yu öldürdüğü iddia edilen M.K.’nın cesedi garajında 3 parçaya ayırdığı ve Pendik’teki boş alana gömdüğü öne sürüldü.



LUMİNOL İNCELEME

Şüphelinin HTS kayıtları üzerinden de değerlendirmeler yapan polis, evde ve garajda luminol inceleme (özellikle bir cinayet sonrası ortamdan yok edilmek istenen kan izlerini tespit etmek için kullanılan yöntem) yaptı. Kan izi incelemesi yapılan evde bazı fayans ve iç malzemelerin değiştiği öğrenildi. Şüphelinin cesedi taşıdığı iddia edilen otomobili de sattığı anlaşılırken polis, o araç üzerinde de inceleme yaptı.



SUÇLAMALARI REDDETTİ

Emniyette konuyla ilgili ifadeleri alınan şüphelilerin suçlamaları reddettiği öğrenildi. İşlemleri tamamlanan şüphelilerin elde edilen deliller doğrultusunda adliyeye sevk edildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="10 yıl önce işlenen 3 cinayette katil 'baba ve oğul' çıktı" desc="Gaziantep'te 2012 yılının Mart ayında kaybolan ve Kiliste'ki Afrin Çayı kenarında toprağa gömülü halde cesetleri bulunan Emine Düzkaya (45) Çağan Özoğlu (27) ve gelini Özlem Aslan Özoğlu'nun (22) cinayet şüphelileri 10 yıl sonra yakalandı. Şüphelilerin Özlem Aslan Özoğlu'nun babası Abdullah Aslan ve kardeşi Mehmet Fatih Aslan olduğu belirlendi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/06/iecrop/cinayet3_16_9_1659811980.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/10-yil-once-islenen-3-cinayette-katil-baba-ve-ogul-cikti-7292713/"]