CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı.

“ADİL BİR DÖNEMİN GELMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

Törende ilk olarak konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un ve Türkiye'nin zenginliklerine dikkat çekerek, “Bu güzel şehrin, bu güzel ülkenin nimetleri, gelirleri, parası, pulu çok fazla. Tek farkı, şartı var: Bundan bütün insanlarımızın eşit bir biçimde faydalanması için bu paranın nereye aktığı ve nereye yönlendirildiği. Eğer hizmete akar ise, bu ülkeden daha zengin bir ülke dünyada yok" dedi.

İmamoğlu devamında, "Ama hizmete değil; birilerinin, bir avuç insanın isteklerine ve şahsi arzularına dönük bir kanal açılmış ve oraya akıyorsa işte o zaman, bugünün zor koşullarını yaşıyoruz" diye konuştu. İmamoğlu, "O bakımdan, sizlerin liderliğinde Türkiye’mize, İstanbul’umuza, şehirlerimize, insanlarımıza çok değerli, adil bir dönemin gelmesini arzu ediyoruz. İnşallah ülkemizin her insanının mutlu olduğu, İstanbul’umuzun her insanının özgür, eşit, adil bir ortamda yaşadığı dönemleri hep birlikte yakalarız.” ifadelerini kullandı.

“BU BAŞARILARI HAZMEDEMEYENLER VAR”

Ardından kürsüye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

* (CHP’li belediyelerin yaptıklarını kastederek) Bu başarıları hazmedemeyenler var. Engel çıkarmak isteyenler var. Halka hizmet etmek istiyorsunuz, hizmetin halka ulaşmasını istiyorsunuz, kaynağı yaratmışsınız, her türlü imkanınız var ama engellemeye çalışıyorlar. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim: ‘Bunların görevi engel çıkarmak.

* Bizim görevimiz de engeli aşmak.’ Hangi engeli çıkartırlarsa çıkartsınlar, haklı olduğumuz sürece bütün engelleri aşıp halka ulaşacağız ve hizmeti götüreceğiz.

“MISIR’DAKİ SAĞIR SULTANIN DA DUYMASINI İSTİYORUZ VE DUYURACAĞIZ”

* Ayrım yapmadan bütün İstanbul’u kucaklamak bizim görevimizdir. Dolayısıyla biz bütün İstanbul’u kucakladığımız zaman, ayrım yapmadığımız zaman, ülkeyi nasıl daha sağlıklı, nasıl daha tutarlı, nasıl daha kararlı, nasıl daha itibarlı bir yönetime kavuşturacağımızı artık Mısır’daki sağır sultanın da duymasını istiyoruz ve duyuracağız.

“KARANLIĞIN ZİFİRİSİNDEYİZ AMA GÜNEŞİN DOĞMASINA ÇOK YAKINIZ”

* Buradan kısa bir çağrı yapmak isterim: Engel çıkarmasınlar; engelleri aşarız. Gölge etmesinler; güneşi mutlaka doğururuz.

* Özellikle bizim belediye başkanlarımıza engel çıkaranlar şunu çok iyi bilmeli: Karanlığın zifirisindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız. Engel çıkaracaklar, engel çıkarmak isteyenler bunun hesabını mutlaka yeri ve zamanı gelince verecekler.

* Çünkü belediye başkanına engel çıkarmak, halka engel çıkarmak demektir.

“BÜTÜN DÜNYA BU SUÇLAMALARIN HAKSIZ OLDUĞUNU BİLİYOR”

* İBB Başkanımıza yönelik olarak yapılan haksız suçlamalar var. Bütün dünya bu suçlamaların tamamının haksız olduğunu biliyor.

* Ama unuttukları bir şey var: Bu ülkenin insanının ferasetine güveniyorum. Vicdanına güveniyorum. İBB’yi kazandığımız zaman 13 bin küsür oy farkı ile alınmıştı.

* Mahallelere yapılan baskınlar, evlere yapılan baskınlar, televizyonlardaki haberler, seçim kurulları, bilmem neler… Sanki bir şeyler olmuş… Diyordu ya… Garip bir yapılanma içinde, ‘Nasıl İstanbul’u geri alabiliriz?’ diye özel çabalar harcandı.

* Ama ben şunu söyledim parti meclisinde: Ben bu ülkenin insanının ferasetine güveniyorum. Bu ülkenin insanı haksızlığa tahammül edemez. Bu ülkenin insanının vicdanında adalet duygusu vardır ve adaletin de zedelenmesini istemez.

“BİZ DOĞRU DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

* İkinci kez seçim oldu, 13 binlik fark, 800 bine çıktı. Demek ki doğruyu yaptığımız zaman, doğrunun arkasında koştuğumuz zaman bütün engelleri aşabiliriz.

*Rahmetli babamın güzel bir vasiyeti vardı: ‘Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur’ diye. Biz doğru durmaya devam edeceğiz.

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu 'iddianame hazırlanıyor' iddiasına yanıt verdi" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında iddianame hazırlandığı iddiaları ve MHP lideri Bahçeli’nin, 'İddialar doğru çıkarsa İBB Başkanı'nın bir saniye o koltukta durmaması gerekir' çıkışına yanıt verdi: 'Bizim gündemimizde değil. Açıkçası sözlerini de muhatap almıyorum." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/06/iecrop/detay-kopya-3_16_9_1641459951.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ekrem-imamoglu-iddianame-hazirlaniyor-iddiasina-yanit-verdi-6871015/"]