Borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet edildiği iddiaları üzerine dün sabah İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de belirlenen 17 adrese operasyon düzenledi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 10 kişiden 8'i yakalandı.

Halk TV canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, borsa manipülasyonu iddiasıyla düzenlenen operasyonun yeterli olmadığını belirterek şunları söyledi.

BİRİ PARAYI TOPLUYOR, DİĞERİ HİZMET EDİYOR

- Borsada hâlâ vurguncular var. İçerden ve dışarıdan iş birliği var. Devletin içindekiler ile soyguncular arasında iş birliği var. Dışarıdaki, parayı topluyor; içerdeki, ona hizmet ediyor. Sonra bunlar bölüşülüyor. Bu soyguna aracı olan, soyguncunun hizmetinde olan o bürokratları yargının önüne çıkaracaksın. Çıkaramazlar. Onların uzantıları yukarıdadır.

BAŞKA PARTİDE OLSA KIYAMET KOPARDI

- AK Parti milletvekili (Zehra Taşkesenlioğlu) vardı, 2.5 milyon dolarlık boşanma davaları. Borsalar, oyunlar... Ne oldu? Kazaen böyle bir şey başka bir partide olsa kıyamet kopardı. Günün 24 saati konuşulurdu. Havuz medyası bilmem neler yapardı... Bu kadar açık, net... Adam (Ünsal Ban) yurt dışına kaçarken alındı getirildi.

HANİ KUL HAKKI YEMİYORDUNUZ?

- Bu adamın günahın var mı, bu kadının günahı var mı? Kul hakkı yemek günah mı? Kul hakkı yemek günahsa bu rezalet nedir? Hani siz dindar, ahlaklı geçiniyordunuz. Hani kul hakkı yemiyordunuz? Bunların yatacak yeri yok. Bunların demokratik yollarla gönderilmesi lazım.

SAAT 21.00 ÇAĞRISI

Twitter hesabından bir paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 21.00'de önemli bir açıklama yapacağını duyurdu.

"Bu akşam saat 21.00’de burada buluşalım. Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!"

[old_news_related_template title="Borsada manipülasyon operasyonu: 10 kişi için gözaltı kararı" desc="Borsa İstanbul’da özellikle bankacılık hisselerinde yaşanan hızlı değişimlerin ardından manipülasyon iddiaları ortaya atılmıştı. Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü harekete geçti. Aralarında Mehmet Akdere’nin de bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Akdere ve 7 şüpheli yakalandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/02/iecrop/depophotos_17626262_16_9_1664708079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/finans/borsada-manipulasyon-operasyonu-10-kisi-icin-gozalti-karari-7395328/"]

[old_news_related_template title="Öztrak: SPK ve Borsa İstanbul neden vurgunu görmezden geldi?" desc="CHP Sözcüsü Faik Öztrak, SÖZCÜ’nün Borsa İstanbul manipülasyonuyla ilgili yapılan operasyon haberini paylaştı. Öztrak, 'Yapılan tüm uyarılara rağmen, bu manipülasyon sürerken, Sermaye Piyasası Kurumu ve Borsa İstanbul Yönetimi neden vurgunu görmezden geldi?' diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/02/iecrop/depophotos_17647389_16_9_1664713687.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/finans/oztrak-spk-ve-borsa-istanbul-neden-vurgunu-gormezden-geldi-7395479/"]