CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte İzmir Buca’da 6. Sanayi Sitesi’ne giderek sanayi esnafı ile bir araya geldi. Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

“YAĞMUR GİBİ ZAM YAĞIYOR”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

* “Çok sorunumuz var. Dünya kadar derdimiz var. Bu derdi en fazla çekenler, bu ülkede alın teri döküp karşılığını alamayanlar. Yani sizlersiniz. Sattığınız ürünlere zam geliyor. Zammı yapmaktan siz sorumlu değilsiniz. Doğal gazdan tutun akaryakıta kadar hayatın her tarafında yağmur gibi zamlar yağıyor. Yine burada sizin hiçbir kabahatiniz yok. Yönetenlerin kabahati var.



“SANDIĞA GİDERKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

* Bir tek kusurumuz var. Sandığa giderken vicdanımızın sesini yeteri kadar dinlemiyoruz. Önümüzde bir seçim gelecek. Bugün olmasa yarın, yarın olmasa öbür gün. Benim sizden sadece bir tek isteğim var. Bütün kusurların çözülmesini istiyorsanız, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve vicdanınızın sesini dinleyip oyu öyle kullanın. Ben sizden sadece bunu istiyorum.

ALTILI MASA AÇIKLAMASI

* Bir araya geldik. 6 lider bir aradayız. Her birimiz ayrı partiyiz ama hepimiz demokrasiyi savunuyoruz. Birlikte çalışmayı savunuyoruz. Bu ülkede ayrışma oldu. Komşumuzun kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgular hale geldik. Bunu yapanlar siyasilerdir. Ben o siyasilerden birisi değilim. Eğer beni tanımlamak gerekirse, ben halkın politikacısıyım. Sizin sesinizim.

* Hiç kimsenin endişesi olmasın. Tazminat davaları açıyorlar. Linç girişiminde bulunuyorlar. Ne yaparsanız yapın, inandığım yoldan, halkın yolundan asla ve asla dönmeyeceğim.



"DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ"

* Faizi indirdik masallarına bakmayın. Ne faizi indirdiniz kardeşim? Gidin bankadan kredi çekin, bakın, kredi kaç lira. Bizi kandıracağını sanıyor. Bu millet artık gerçekleri görüyor. Değişim zamanı geldi. İzin verirseniz o beyefendiyi emekli edeceğim. Söz veriyorum.

* Onlar paraları alıyorlar, Amerika’da gökdelenler yapıyorlar kendi evlatları adına. Amerika’da çiftlikler yapıyorlar kendi evlatları adına. Onların tamamını alacağım. Tamamını Türkiye’ye götüreceğim. Tamamını bu ülkenin çocuklarına vereceğim."

CENAZEYE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretleri kapsamında, hayatını kaybeden Ali Kaya için İzmir Narlıdere Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.



KILIÇDAROĞLU: DAHA GÜZEL BİR ÜLKEDE YAŞAMAYA HAKKIMIZ VAR

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Hemşehri Buluşması'nda Konyalılarla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen buluşmaya İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu üyeleri ve kanaat önderleri katıldı.

Programda konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize değinerek, “Ülkemizdeki gidişattan hiçbirimiz memnun değiliz. Mutfaklarda yangın olduğunu biliyoruz. Bütün mesele demokratik yollarla Türkiye'nin büyümesini sağlamak, önünde bulunduğu sorunları aşmak. Bunun için yapacağımız tek şey var. Yarın sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Tek isteğim var.  Sandığa giderken evlatlarınızı, ülkenizi, bayrağınızı, Türkiye'nin itibarını, demokrasiyi, özgür medyayı düşünün ve düşleyin.  Hepimizin daha güzel bir Türkiye'de yaşamaya hakkı var” dedi.



"ÖZGÜR BİR TÜRKİYE İÇİN"

Kemal Kılıçdaroğlu hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana’nın hem Türkiye’de hem de dünyada saygı gördüğüne değinerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

* “Birbirimizin kimliği üzerinden, inançları üzerinden, yaşam tarzları üzerinden siyaset yapanlara prim vermeyin. Benim anne ve babamı seçme özgürlüğüm var mı ki etnik kimlik üzerinden siyaset yapacağım!

* Benim doğduğum ve değerlerimizi oluşturan aile ve o değerleri neden siyaset konusu yapacağız? Siyasetin konusu Türkiye'nin büyümesidir, kalkınması, gelişmesidir.

* Daha güzel bir Türkiye'de beraber, özgürce yaşayabiliriz. Evlatlarımızı yetiştirebiliriz. Daha güzel bir Türkiye'de Türkiye'nin kalkınmasına ve büyümesine katkı verebiliriz. Her birimiz alın terimizle çalışabiliriz.

* Her birimiz ailede huzur içinde yaşayabiliriz. Her anne evladını güzel bir şekilde yatağa yatırdığında o da Türkiye'nin güzelliğini bir şekilde kendi ruhunda, bedeninde, kalbinde hissedebilir. Biz hepimiz bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız.

* Yüzyıllar bizi ayırsa bile gönlümüz her zaman Konya'da, Akşehir'de. Ne Konya'yı, ne Akşehir'i, ne Türkiye'yi, ne bayrağımızı, ne de vatanımızı unuturuz. Hep beraber Türkiye'yi büyütüp geliştireceğiz” dedi.



SOYER: SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Seçilmeden önce 'Çok renk, çok ses, çok nefes' diyerek bir kampanya yürütmüştük. İzmir'in en güzel renklerinden,  en köklü seslerinden, en güçlü nefeslerinden olan Konyalılarla birlikte olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Her daim emrinizde olduğumu bilmenizi istiyorum” dedi.

YÜCEL: TÜM KESİMLERLE KUCAKLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Zor günlerden geçiyoruz, zorlukları aşacak gücümüz var.  Yeter ki birlik olalım, bütünleşelim, kucaklaşalım. İyi, doğru ve dürüst insanlar birbirlerini bulduklarında bırakmamalı” dedi. Yücel, sosyal medya paylaşımında ise, "Müreffeh, laik, huzurlu bir Türkiye’yi yeniden inşa edene kadar çalışmaya, tüm kesimlerle kucaklaşmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Genel Başkanı, Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan ise, “İzmir'e hizmet ediyoruz. Mevlana'nın felsefesini İzmir'de yaşıyoruz ve yaşatıyoruz” diye konuştu.



[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu çiftçi kadınların isyanını paylaştı: Erdoğan, Kirişci, Nebati utan" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün katıldığı İzmir Çiftçi Buluşması'nda konuşan çiftçi kadınların isyanını sosyal medya hesabından paylaştı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi etiketleyerek 'utan' tepkisini gösteren Kılıçdaroğlu, paylaşımında 'Zalimlerinİktidarı' etiketini de kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/17/iecrop/chp-5_16_9_1655476326.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-ciftci-kadinlarin-isyanini-paylasti-erdogan-kirisci-nebati-utan-7199998/"]

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu: Gerçeklere tahammül edemiyorlar" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ'nün bugün 'Bu yasa kabul edilirse dışarıda gazeteci kalmaz' başlığıyla manşetten duyurduğu haberi değerlendirdi: 'Gerçeklere, eleştirilere tahammül edemiyorlar. Bunlar korkunun eseri. Zulmü artırıyorlar. Bunlar gidici.'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/17/iecrop/926962c8-aad9-4c02-bf3b-c3bbe4de0fb3_16_9_1655446618.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kemal-kilicdaroglu-gerceklere-tahammul-edemiyorlar-7198646/"]