CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü sosyal medya paylaşımıyla kutladı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Ülkemiz, mevcut iktidar süresince ne yazık ki her alanda olduğu gibi tarımda da adım adım çöküşe sürüklenmiş, kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken karnını doyurmak için ithalat yapan bir ülke konumuma getirilmiştir… Değerli çiftçi kardeşlerim, hiç merak etmeyin. Bizim iktidarımızda; mazot, gübre, tarım ilacı ve sulama elektriğini düşünmeyeceksiniz. Siz üreteceksiniz biz de destekleyeceğiz. Çiftçimiz rahat bir nefes alacak. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun!" ifadelerine yer verdi.

AKŞENER DE KUTLADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlamış, "Değerli çiftçi kardeşlerim; Değerinizi, derdinizi ve çabanızı bilmeyen bu düzeni birlikte değiştireceğiz. Atatürk Orman Çiftliği Tarım Bilimleri Akademisi'yle, yeniden, kendi kendine yetebilen bir Türkiye’de; Dünya Çiftçiler Günü'nü de coşkuyla kutlayacağız. İnanın, az kaldı!" mesajı vermişti.

[old_news_related_template title="CHP heyeti, kaderine terk edilen köy enstitüsünü ziyaret etti" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla başlatılan 21 Köy Enstitüsü ziyareti Konya'da devam etti. Şimdiki adı İvriz Sosyal Bilimler Lisesi olan Konya Ereğli İvriz Köy Enstitüsü önünde açıklamalarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kültür ve Turzim Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okulun akıbetine ilişkin soru önergesine verdiği yanıtı paylaşarak, 'Her iki bakanlık da sorumluluğu diğerine atarak, binaları kaderine terk ettiklerini beyan ettiler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/14/iecrop/meb-4_16_9_1652548893.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/chp-heyeti-kaderine-terk-edilen-koy-enstitusunu-ziyaret-etti-7135374/"]