Teknofest Festivali öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden üniversite öğrencisi Mehmet Aykin, AKP Bursa İl Gençlik Kolları yöneticiliği görevinden alındı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DESTEK İSTEDİLER

Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Mehmet Aykin, mühendislik bölümünde okuyan 10 arkadaşı ile birlikte roket üreterek, SK Havacılık adlı şirketi kurdular.

Ağustos ayında yapılacak olan Teknofest Uzay, Havacılık ve Teknoloji festivali öncesinde, şirketin tanıtımını yapabilmek için sponsorluk arayışına giren Aykin ve diğer yöneticiler, 15 Mart'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Şirket hakkında bilgi veren genç mühendisler, Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi.

ZİYARET SONRASI GÖREVDEN ALINDI

Görüşme sonrasında Kılıçdaroğlu ile toplu hâlde çekilen fotoğrafı sosyal medyan paylaşan Aykin, AKP Bursa İl Gençlik Kolları Yöneticiliği görevinden alındı. Görevden alınan Aykin, AKP üyeliğinden istifa etti.

"'TEKNOFEST GENÇLİĞİ' DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI İSTER OLMADI ÜLKEDEN KAÇAR GİDER"

Aykin'in SÖZCÜ'de yer alan haberi üzerine sosyal medyadan açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, "Teknofest'e hazırlanan üniversite öğrencileri geçtiğimiz mart ayında TBMM'de ziyaretime gelmelerinin ardından Genel Başkanımızı da ziyaret ederek 2022 Teknofest'e davet ettiler. Amaçları siyasetin her kesiminin çalışmalarına destek olması ve bu kültürün oluşmasını sağlamaktı. Yaşanan bu olay, baskının ve zorlamanın olduğu bir yerde bilimsel gelişmelerin ve teknolojik buluşların önünün kesilmesinin çok somut bir örneği oldu. 'Teknofest gençliği' aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı isterler, olmadığı yerden, ülkeden kaçarlar" ifadelerini kullandı.

 

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Sıradan bir demokrasi ortamında seçime gitmiyoruz" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Her şeyi ben bilirim diyen bir adam oturuyor yukarıda. Memleketin ne halde olduğunu biliyoruz' dedi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu 'Sıradan bir demokrasinin ortamında seçime gitmiyoruz. Baskının olduğu, yargının teslim alındığı, TBMM’nin büyük ölçüde teslim alındığı bir ortamda seçime gidiyoruz' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/17/iecrop/chp-66-1_16_9_1652812496.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-siradan-bir-demokrasi-ortaminda-secime-gitmiyoruz-7140908/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu’nun elindeki belge/ler" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/17/iecrop/aytunc-erkin_16_9_1652806098.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/aytunc-erkin/kilicdaroglunun-elindeki-belge-ler-7140821/"]