"Konser yasaklamalarına, sosyalleşme alanlarımızın gasp edilmesine karşı üniversiteliler olarak Alternatif Üniversiteli Festivali’ndeyiz" diyen bir grup genç, İstanbul Moda'da bir araya gelmek istedi.

Ancak öğrenciler, polisin engellemesiyle karşılaştı, arbede yaşandı. Polis ablukasına alınan gençler, "Kağızman'a ısmarladım nar gele" türküsünü söyledi.



Ablukayla karşılaşan öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. "AltÜniFest" sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde polisin öğrencilere müdahale ettiği, bazı gençleri plastik kelepçeyle ters kelepçe yaparak gözaltına aldığı görüldü.



25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ablukayla karşılaşan bazı öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. Gençlerin kamerasına yansıyan görüntülerde polisin öğrencilere müdahale ettiği, bazı gençleri plastik kelepçeyle ters kelepçe yaparak gözaltına aldığı görüldü.

Edinilen bilgiye göre, Kadıköy’de Alternatif Üniversite Festivali yapmak istedikleri için en az 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler, Vatan Emniyet’e götürüldü.

Son dönemde artan konser yasaklarına ve festival kısıtlamalarına karşı Alternatif Üniversiteli Festivali’nde bir araya gelen ve polis müdahalesi ile gözaltına alınan gençler serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="Binlerce gençle İzmir Marşı'nı söyleyen DJ Ersin sahneye çıkarılmadı" desc="Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin şenliklerinde on binlerce gencin DJ performansı eşliğinde hep bir ağızdan İzmir Marşı söylediği görüntüler gündem olmuştu. Ses getiren olayın ardından Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin mezuniyet şenliğinde, önceden duyurusu yapılmasına rağmen DJ Ersin’in sahneye çıkarılmadığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/11/iecrop/186abe90-a22a-4384-bb9c-ae64837dcf20_16_9_1654957546.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/binlerce-gencle-izmir-marsini-soyleyen-dj-ersin-sahneye-cikarilmadi-7188330/"]