İran'da saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Masha Amini'nin ölümü, Kuşadası’nda akşam saatlerinde düzenlenen etkinlikle protesto edildi.

İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda toplanan İranlı ve Kuşadası Kadın Platformu üyesi kalabalık kadın grubu Mahsa Amini’nin fotoğraflarını ve çeşitli pankartlar taşıdı, sloganlarla İran yönetimini protesto etti.



SAÇLARINI KAZITTI

Yapılan konuşmalarda erkek egemen yönetimlerin kadınlara bakışı, getirdiği kısıtlamalar ve yasaklar eleştirildi. Konuşmaların ardından sanatçı Burçin Orhon, “Masha’ya ağıt” ismini verdiği bir dans gösterisi yaptı.

Kuşadası’nda yaşayan İranlı bir kadın ise önce saçlarını makasla kesti. Ardından “Erkekler saçlarını kazıtıyorsa, kadınlar da kazıtır. Kadın erkek eşittir” diyerek saçlarını makine ile tıraş etti. Oldukça duygulu anların yaşanırken, bir çok kadın gözyaşlarını tutamadı.

[old_news_related_template title="Dünyada İran protestoları" desc="Saçını tam örtmediği için öldürülen Mahsa için ayağa kalktılar. Avrupa ülkeleri ve Amerika’da eylemciler Molla rejimi ve polis şiddetini kınamaya devam ediyor. İran’da da direniş sürüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/26/iecrop/24iran-abd_16_9_1664151708.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/dunyada-iran-protestolari-7383563/"]

[old_news_related_template title="Melek Mosso İranlı kadınlar için sahnede saçını kesti" desc="Şarkıcı Melek Mosso, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin öldürülmesi sonrası direnen İranlı kadınlara destek için sahnede saçını kesti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/27/iecrop/melekmosso_16_9_1664258694.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/melek-mosso-sahnede-sacini-kesti/"]