Sosyal medyaya yansıyan olayda, Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı kütüphanede namaz kılmak isteyen bir gencin uyarıldığı iddia edilmişti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuya ilişkin olarak “CHP, genetik kodlarını yaşatmayı sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ DAĞ "DÜŞMANLIK GÜN YÜZÜNE ÇIKTI" DİYE ELEŞTİRDİ

Dağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenip “Helalleşme ve kucaklaşma diyenlerin halısını kaldırınca, altına süpürülmüş samimiyetsizlik ve düşmanlık gün yüzüne çıkmış. İbadet hürriyetini zapturapt altına alan Adana BŞB ile ilgili ne yapacaksınız?” diye sordu.

KARALAR: İBADET ETMEK İSTEYEN GELİR BENİM MAKAMIMDA DA EDER

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise İnce Mehmet Kütüphanesindeki namaz krizine yönelik konuştu.

Karalar, “İbadet etmek isteyen gelir benim makamımda da ibadet eder. Türkiye’nin çoktan aştığı konularla komplo siyaseti yapanlara karnımız tok" dedi.

İLGİLİ PERSONEL HAKKINDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilgili personel hakkında hukuki süreci başlatıldığını açıkladı.

[old_news_related_template title="Her mahalleye böyle muhtar lazım, açtığı kütüphane eğitim yuvası oldu" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 56 mahalle muhtarlığından biri olan Yalıkavak Mahallesi Muhtarı Ali Çınar, yapılan bağışlarla halk kütüphanesi açarak binlerce öğrenci ve vatandaşın yararlanmasını sağladı. Mahallenin eğitim ve kültür merkezi haline gelmesini amaçlayan Çınar, tüm masrafını kendisinin karşıladığı kütüphane için “Çocuklarımıza Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri ışığında en modern, çağdaş ve huzurlu bir ortamda çalışmalarını sağlıyoruz. Burası bir ilim yuvası oldu” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/12/iecrop/kutuphane_16_9_1655032427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/her-mahalleye-boyle-muhtar-lazim-actigi-kutuphane-egitim-yuvasi-oldu-7189421/"]