Malatya'da deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, Pütürge ilçesinde saat 17.02'de olan depremin büyüklüğünün 5.2, derinliğinin ise 6.72 kilometre olduğu belirtildi.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünün 5.2, derinliğinin 5 kilometre olduğunu duyurdu.

Yaklaşık 6.5 saniye sürdüğü belirtilen deprem; Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş'ta da hissedildi.

AFAD: OLUMSUZ İHBAR YOK

Açıklamasında gelişmelerin takip edildiğini belirten AFAD, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

BAKAN KURUM: EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

* Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

* İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun.

MALATYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Depremin ardından açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, "Saat 17.02'de Pütürge ilçemiz kırsalında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden dolayı herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da önemli bir hasar olayı bildirilmemiştir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DEPREM MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise meydana gelen olaydan sonra paylaştığı mesajında, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

"ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Pütürge Belediye Belediye Başkanı Mikail Sülük, depremle ilgili şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Başkan Sülük, "Araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

NACİ GÖRÜR: DEPREMLER BU HATTA DOĞRU İLERLİYOR

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Malatya depremini değerlendirdi. Görür, şunları belirtti:

* Arkadaşlar, Malatya-Pütürge/Tekederesi yöresinde 5,2’lik deprem oldu. Daha önce, 12/11/2021’de de burada 4,8 deprem olmuştu. Biliyorsunuz, 2020 Elazığ depreminden sonra büyük depremlerin Çelikhan-Erkenek hattına doğru kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım.

* Bugünkü deprem de gösteriyor ki depremler bu hatta doğru ilerliyor. Deprem zamanı bilinmez ama, yerel yöneticilerin dikkatli olup 'Risk Azaltma Planlarını' hazırlayıp çalışmalarını yapmasında fayda vardır.

Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaştığı harita.


SARSINTILAR MEYDANA GELİYOR

5.2 büyüklüğündeki depremden sonra, 17.05’de 2.3, saat 17.06’da 2.6, saat 17.07’de ve 17.08’de 1.4, saat 17.12’de 1.2, saat 17.22’de 3.0 ve saat 17.23’de 1.4 büyüklüğünde olmak üzere 20 dakikada 7 sarsıntı daha yaşandı.

Pütürge'de saat 18.37'de bir deprem daha meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, 4.1 büyüklüğündeki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde oldu. Kandilli Rasathanesi de depremin 3.9 büyüklüğünde ve yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini aktardı.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, saat 18.37'de 3,9 büyüklüğün yanı sıra 3.7, saat 18.39'da da 3.4 büyüklüğünde deprem oldu.

DEPREMDE OLUŞAN TOZ BULUTU KAMERADA

5.2 büyüklüğünde deprem sırasında ilçeye bağlı Tekederesi Mahallesi kırsalında oluşan toz bulutu, vatandaşların cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Deprem anında çekilen görüntülerde, dağlık alanda kalkan toz bulutu yer aldı.

"HEYECANA BAĞLI BAYAĞI BİR KORKU YAŞADIK"

Deprem anında korku ve paniğe kapılan vatandaşlar kendilerine dışarıya attı.

Depremi hisseden Esra Kurşun, depremi hissetmekle tedirginlik yaşadıklarını ve daha sonra kendilerini dışarıya attıkları belirterek, "Önce baya bir tedirgin olduk ama daha sonrasında hızlı bir şekilde kendimizi dışarı attık. Heyecana bağlı bayağı bir korku yaşadık. Bir an önce kendimizi dışarı attık” dedi.

Salih Güler, sarsıntının diğer sarsıntılardan daha şiddetli olduğunu ifade ederek, "İçerdeydik bir anda hafif sallantı oldu. Daha önceki sallantılardan biraz daha şiddetliydi. Ya Çelikhan ya da Pütürge diye düşündük. Askıda olan araç gereçler sallandı. Kendimizi dışarı attık. Şiddetin biraz büyük olduğunu fark ettik” şeklinde konuştu.

Ömer Lütfü Büker ise, "Arkadaşla birlikte oturuyorduk. Hafif bir sarsıntı oldu. Daha sonra büyük sarsıntı olunca dışarı çıktık. Korku verdi” diye konuştu.

SON DEPREMLER LİSTESİ

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER