Manisa'nın Gördes ilçesi Karayağcı Mahallesindeki ormanda saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Durumu fark eden mahalleli, itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Alevlerin rüzgarın etkisiyle hızla büyürken, bölgeye yakın ev ve hayvan damlarının jandarma tarafından tedbir amacıyla boşaltılması istendi.

Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Manisa Gördes’te çıkan orman yangınına 5 uçak, 8 helikopter, 24 arazöz ve 3 dozer ile müdahale ediyoruz. Orman yangınları açısından riskli günler yaşıyoruz. Lütfen yangına sebebiyet verecek davranışlardan uzak durun” denildi.

VALİLİK: ANIZ YANGINI ORMANA SIÇRADI

Yangınla ilgili olarak Manisa Valiliği'nden  açıklama yapıldı. Anız yangınında alevlerin rüzgarın etkisiyle ormana sıçradığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

* "Gördes İlçesi Karayağcı Mahallesinde saat 13.43 sıralarında meydana gelen anız yangını, rüzgarın da etkisiyle ormanlık araziye sıçramış olup, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne ait 10 helikopter, 8 uçak, 1 nakliye ikmal uçağı, 49 arazöz, 7 su ikmal aracı, 6 dozer ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) birimince 10 itfaiye, 15 su tankeri, 1 dozer ve 1 kepçe sevk edilmiş olup yangın söndürme çalışmaları hızla devam etmektedir.

* Ayrıca AFAD, sağlık ve jandarma personeli de bölgede görev yapmaktadır. Karayağcı Mahallesinde meydana gelen yangında 10 hayvan damından 320 civarı küçükbaş, 80 civarı büyükbaş hayvanın da tahliyesi ivedilikle gerçekleştirilmiştir."

KONTROL ALTINA ALINDI

Bugün 14.00 sıralarında başlayan orman yangını saat 21.00 sıralarında kontrol altına alındı. Havanın kararmasıyla havadan müdahalenin sonlandırıldığı yangında kara ekiplerinin yangının etrafını çevirdiği belirtildi. Soğutma çalışmaları sürdürülüyor. (DHA), (İHA)

[old_news_related_template title="İspanya ve Fransa'da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor" desc="İspanya ve Fransa meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren şiddetli bir sıcak hava dalgasının kuzeye doğru ilerleyeceğini belirterek bugünkü yüksek sıcaklık konusunda uyardı. Her iki ülkede de orman yangınları kontrol altına alınmayı çalışıldığı, Fransa'da yaklaşık 800 hayvanın yaşadığı bir hayvanat bahçesinin tahliye edileceği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/19/iecrop/resimid_209136871_20913687_16_9_1658221749.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ispanya-ve-fransada-orman-yanginlariyla-mucadele-suruyor-7257415/"]