ABB’nin dün yapılan Meclis toplantısı olaylı geçti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski Başkan Melih Gökçek dönemindeki yolsuzluk iddialarını gündeme getirirken, AKP’li Belediye Meclis üyesi Ali İhsan Ölmez masayı yumruklamaya başladı.

Yavaş’ın konuşmasını kesmeye çalışan Ölmez masaya dakikalarca vurdu. Ölmez’e CHP’li ve İYİ Partili Meclis üyeleri tepki gösterince tartışma çıktı.

Yavaş ise, “Ben kabile gibi yönetsem burada konuşamazsınız. Sabahlara kadar hakaret edin, iftira atın. Siyasi ahlaka yakışmayan, dedikodu üretin, ‘duyduk’, ‘tahmin ediyoruz’, biliyoruz’ kelimeleriyle başlayan iftira dolu cümleler kurun. Fitne peşine düşün, hakaretler edin. Bunu yapanlar küçük bir siyasetin küçük bir versiyonu olmaktan öteye geçemez. Sevgili Ankaralılar, bunlar konuşuyorlar, hakaret ediyorlar ama ben cevap vereceğim zaman duymak istemiyorlar. Ankara halkı duysun ve kararını versin” dedi.

MASAYA ÇIK TEPİN

Geçtiğimiz Aralık ayında da ABB Meclis toplantısında süresi içinde sunmadığı gerekçesiyle önergesi reddedilen AKP’li üye Murat Köse ısrarla önergeyi okumak isteyince mikrofonu kapatılmıştı.

AKP grubunun masalara vurması üzerine Mansur Yavaş, “Masaya çık tepin istersen” demiş ve Yavaş’ın bu sözleri sosyal medyada da gündem olmuş, slogan haline gelmişti.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş: Bizim hayali projelerle işimiz yok" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilçe ziyaretleri kapsamında Akyurtlularla buluştu. Yavaş, “Bizim hayali projelerle işimiz yok. Vatandaşın acil ihtiyacı neyse, belediyenin asli görevi neyse, onların üzerinde duracağız dedik. 2013 yılından beri hiç otobüs alınmamış, 300 otobüs aldık. Mahalleleri dolaştığımızda öngördüğümüz acil ihtiyaçları tespit ederek işe başladık. Biz nereye ne kadar para harcıyorsak açık açık gösteriyoruz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/08/iecrop/mansur-yavas_16_9_1651994445.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/mansur-yavas-bizim-hayali-projelerle-isimiz-yok-7121757/"]