Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair yeni tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nin büyük kısmı, Ege Bölgesi'nin iç kısımları haftanın büyük bölümünde yağış alacak. Sıcaklıklarda büyük bir değişiklik beklenmezken yağışlar aralıklarla zor anlar yaşatacak.



YER YER KUVVETLENECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya kesimi, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Osmaniye, Bolu, Düzce, Karabük, Çorum, Amasya, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Balıkesir'in kuzey kıyıları, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Burdur ve Ankara çevreleri ile Antalya, Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Temmuzda yağışlar yüzde 55 azaldı... En fazla Ordu'ya en az Hatay'a yağdı" desc="Türkiye genelinde temmuzda yağışlar geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55 azaldı. En fazla yağış metrekareye 74,8 kilogramla Ordu'da, en az yağış metrekareye 0,1 kilogram ile Hatay'da kaydedildi. İzmir, Muğla ve Şanlıurfa'nın batı kesimleri ile Mardin, Elazığ, Şırnak, Batman, Gaziantep çevrelerinde ise hiç yağış görülmedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/06/iecrop/kurak1_16_9_1659778325.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/temmuzda-yagislar-yuzde-55-azaldi-en-fazla-orduya-en-az-hataya-yagdi-7291651/"]