Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın güvenli şekilde dünya ülkelerine ulaştırılması ve bu amaçla ilk geminin sefere çıkabilmesi için İstanbul'da oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın güvenli şekilde dünya ülkelerine ulaştırılması için İstanbul'da teşkil edilen Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde çalışmalar sürüyor. Tahıl yüklü ilk geminin Ukrayna limanlarından en kısa zamanda seyre başlamasına yönelik koordine de devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

[old_news_related_template title="Rusya'dan gıda krizi çağrısı: Yaklaşık 70 gemi Ukrayna'da rehin" desc="Gıda kriziyle ilgili Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, limanlardaki gemilerin çıkışının Kiev tarafından engellendiğini savundu ve, 'Hala 16-17 ülkeden yaklaşık 70 yabancı gemi rehin olarak bulunuyor' dedi. Lavrov, Batı'ya da yeni bir çağrıda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/24/iecrop/lavrov_16_9_1658673793.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyada-gida-krizi-cagrisi-yaklasik-70-gemi-ukraynada-rehin-7267548/"]