İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yalancılıktan kalpleri kararmış olanların dahi ateşini söndürür" diyerek Marmaris yangınına müdahale eden bir uçağın fotoğrafını paylaşmıştı. Özel ise Soylu’ya şu ifadelerle yanıt vermişti:

"Yok be Süleyman. Senin gibi bir yalancının ateşini ne nehirler, ne denizler, ne de okyanuslar söndürür. Sen sen ol yalan bitmeden yine doğru konuşma e mi sakın şaşırtma bizi! Geçen sene uçağa gerek yok helikopterlerimiz yeterli diyenle aynı kabinedeydin sen. SAHTEKAR SÜLÜ"

1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Bu polemik üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kızılca, Özel hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtıklarını duyurdu.

Bugün bir açıklama yapan Özgür Özel, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: "Milletvekillerine "şerefsiz", Genel Başkanımıza "yalancı" diyen Suçişleri Bakanı kendisine cevaben "yalancı" ve "sahtekar" dediğim için 1 milyon TL’lik tazminat davası açmış. Bizleri susturacağını zannediyor. Hakettiğinden bir kelime eksiğini söylersek senden beter olalım!"

[old_news_related_template title="Soylu’nun açtığı davada Sedat Peker’li savunma" desc="İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Sedat Peker’in ifşaatları sonrası yaptığı bir paylaşım nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından dava edildi. Uşak 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade veren Savaş, paylaşımındaki iddiaların Peker’e ait olduğunu belirtti, Peker’in mahkemede dinlenmesini talep etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/28/iecrop/soylu_16_9_1648456796.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soylunun-actigi-davada-sedat-pekerli-savunma-7038392/"]