CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Trabzon’daki programı kapsamında Akçaabat’ın Akçaköy Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

"VATAN EVLATLARININ DÖNEMİ AÇILACAK"

AKP iktidarının 6’lı masanın adayını tartışmaya açmaya çalıştığını söyleyen Özel, vatandaşa böyle seslendi;

*Oyuna gelmeyin. Oyun ne; aday kim tartışmaları. Adayın ismini tartışmaya açmak demek ‘İttifakın içinde nifak olsun, partinin içinde nifak olsun’ demektir.  6’lı masa oturacak en doğru adayı belirleyecek.

*Kazanacak, sizi üzmeyecek, şaşırtmayacak bir adayla çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kadroları, kurumları, kuralları yok edildi. Şimdi yeni kadrolar, yeni kurumlar ve çağdaş yeni kurumlarla bu ülkeyi zenginleştirmek zorundayız.

*Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelirse yeni bir dönem başlayacak, bu dönem bir dönemi kapatacak, bir dönemi açacak. Bakan evlatlarının dönemi kapanacak, vatan evlatlarının dönemi açılacak.

"ADAYIN YANINDA DİĞER LİDERLERİMİZ MUTLAKA BULUNACAK"

6’lı masanın nasıl bir yol izleyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özel, şunları söyledi;

*Aday kim” diye sorana söylüyorum. Aday sensin kardeşim. ‘Bu iş böyle gitmez, bıçak kemikte’ diyen herkes bizim cumhurbaşkanı adayımızdır.

*Bu partinin, bu ülkenin Cumhurbaşkanı adayı çıktığı güne kadar, Cumhurbaşkanı adayı sizlersiniz. 6’lı masa önce nasıl bir anayasa olacağını, sonra Türkiye’nin kalkınma planını, vatandaşa yapacağı hizmetleri anlatacak.

*Bir gün perde açılacak ve Cumhurbaşkanı adayımız ilan edilecek. O adayın yanında diğer liderlerimiz mutlaka bulunacak. Hatta liderlerden biri Cumhurbaşkanı adayı ise eğer, diğer liderlerin de önemli görevleri üstlenecekleri o günden belli olacak.

*O 6 lider, bu ülkeyi düştüğü sıkıntılı durumdan hep birlikte kurtaracak. Millet ittifakının tekerine çomak sokanlara inat bu seçimi biz kazanacağımıza söz veriyorum.

"SEN DİYORSUN ‘İŞSİZİM’, O DİYOR ‘TOGG’U DURDURAMAZSIN’

Vatandaşın ekonomik koşullardan dolayı zor durumda olduğunu ifade eden Özel, “Bıçak kemiğe dayanmış, o da görüyor ki; yoksulluk var, çaresizlik var, işsizlik var ve derdini duyan yok. Çünkü sen diyorsun işsizim, o diyor TOGG’u durduramazsın. Kardeşim elektrikli araba yapmana bir şey diyen yok. Çok da geç kaldık yapmakta. TOGG da yap, tünel de yap ama önce gönülleri yap. Bugün gelinen noktada memurumuz, emeklimiz ayın sonunu değil ortasını getiremiyor. Esnaf perişan oldu. Dört gençten üçü ‘Fırsatını bulursam kaçacağım’ diyor. Ama şunu bilin; Trabzon’da da insanların gözünde bir umut ve bu iktidarı yollamanın kararlılığı var” açıklamalarında bulundu.

[old_news_related_template title="Özgür Özel: Soylu'nun sözlerine değil, veremediği cevaplara bakın" desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun memleketi Trabzon’dan Soylu’ya göndermede bulundu. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yaşanan tartışmalara ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Süleyman Soylu’nun söylediklerine değil, veremediği cevaplara bakın’ dediğini ifade eden Özel, Soylu’dan cevap bekledikleri soruları sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/23/iecrop/ozel_16_9_1669211269.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ozgur-ozel-soylunun-sozlerine-degil-veremedigi-cevaplara-bakin-7496677/"]

[old_news_related_template title="Özgür Özel: 100 yıl öncesi ile benzer durumdayız" desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir'de katıldığı programda Cumhuriyet’in kuruluş yıllarını anımsattı ve 'Türkiye'nin bir fabrikası yoktu. Bütün fabrikalar kuruldu, şimdi ise hepsi özelleştirildi. Sonra birileri tarafından bilerek yıpratıldı ve itibarsızlaştırılarak elden çıkarıldı. 100 yıl öncesi ile benzer durumdayız. Şimdi ise çok kıymetli bir ayrım ve kavşağa yaklaşıyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/28/iecrop/ozel-2_16_9_1666980735.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ozgur-ozel-100-yil-oncesi-ile-benzer-durumdayiz-7447712/"]