Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe Kilit harekâtı kesintisiz devam ederken, operasyon 100. gününü geride bıraktı.

İnsansız keşif uçakları ile keşif, dinleme ve gözetleme faaliyetlerini havadan sürdüren

Mehmetçik, teröristlerin bulunduğu bölgelerin uydu üzerinden koordinatlarını tespit ettikten sonra Atak taarruz helikopterleri, Silahlı İnsansız Hava Araçları ve F-16 uçaklarla hedefleri teker teker imha etti.

295 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Harekâtın başladığı tarihten bugüne kadar 295 terörist etkisiz hale getirilirken, bunlardan 27’sinin sözde bölge ve alan sorumlusu oldukları, birçoğunun da terör örgütünün sözde özel güç yapılanmasındaki suikast, sabotaj, bomba ve mayıncı teröristler oldukları tespit edildi.

BARINAK VE TÜNELLER İMHA EDİLDİ

Teröristlere ait 315 sığınak, barınak ve yer altı tüneli uçak ve patlayıcılarla vurularak kullanılamaz hale getirilirken, teröristlerin Mehmetçiğin hareket kabiliyetini zayıflatmak ve ilerlemesini engellemek amacıyla arazideki patika yollar ve stratejik hakim tepeler ve geçiş güzergahlarına yerleştirdikleri 1153 adet uzaktan kumandalı mayın ve el yapımı patlayıcı imha edildi.

Teröristlere ait yaklaşık 12 ton kuru gıda, yaşam malzemeleri ve yüklü miktarda ilaç ve tıbbi malzemelerde imha edildi.

Harekâtın sürdüğü Avaşin’in Mamreş, Kırmızı tepe, Ertuş, Werheli ve Şuke bölgelerinde teröristlerin mayın ve el yapımı patlayıcı imalatı yaptıkları 6 mağara içindeki 8 ton Amonyum Nitrat gübresi ile yüklü miktarda Kompoze-A, TNT, RDX, PETN maddeleri ele geçirilerek imha edildi.

 HASTANE VE TELSİZ KOMUTA MERKEZİ YERLE BİR EDİLDİ

Zap Vadisi içinde kalan Bedevi Kalesi, Şivi, Aris ve Mervanis bölgelerinde teröristlerin kış aylarında ideolojik eğitim aldığı, toplantı ve sözde kongre-konferanslar yaptıkları 15 metrelik tünel girişi olan 300 kişi kapasiteli bir yer altı sığınağı da imha edildi.

Pençe Kilit harekâtının sürdüğü Avaşin-Basyan’daki Küçük Cilo, Nerveh, Kinyaniş, Tirvaniş, Dinazor Kayalığı, Şamke ile Kunişka bölgelerinde yaralı ve hasta teröristlerin tedavilerinin yapıldığı revir ve hastane, olarak kullanılan 6 mağara ise terörist grupların birbirleriyle bölgeler arası iletişim sağladıkları üç ayrı muhabere binası ile telsiz komuta merkezi de kullanılamaz hale getirildi.

DRONE İLE SALDIRI GİRİŞİMİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Çukurca karşısındaki Metina’nın Derar, Hiror, Keste, Beşili, Zendura, Seraro, Begova, Dilber tepesi bölgelerinde de 100 günde bölgeyi denetim altına alan ve 7/24 kontrol sağlayan birlikler, sınır hattında keşif, dinleme ve gözetleme faaliyetlerini yoğun biçimde sürdürüyor.

Teröristlerin bu süre zarfında Duhok’un Kanimasi ilçesinin Amediye kasabasında konuşlu bulunan TSK’ya ait askeri üsse yönelik 3’er adet RPG-7 roketatar mühimmatı bağladıkları drone ile 4 kez saldırı girişimi son anda önlendi. Drone’lar üsse yaklaşmadan Mehmetçik tarafından havada vuruldu.

[old_news_related_template title="Fırat Kalkanı'nda iki asker şehit" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu iki askerin şehit olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/27/iecrop/29_16_9_1570754535_16_9_1654963479-1_16_9_1658895744.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/firat-kalkani-harekati-bolgesinde-iki-askerimiz-sehit-oldu-7272064/"]