Milli İstihbarat Teşkilatı yurt dışında terör örgütü PKK’ya göz açtırmıyor.

Son olarak terör örgütünün bir dönem Muş-Diyarbakır kırsalında sözde hareketli takım sorumluluğu yapan terörist Savaş Çelik, MİT tarafından takibe alındı.

Kullandığı telefonun sinyal takibi ve görüştüğü terör bağlantılı kişilerle olan irtibatı deşifre edilen terörist Çelik, MİT Dış Operasyonlar Başkanlığına bağlı özel bir ekip tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

YURT DIŞINA ÇIKACAKKEN YAKALANDI

Suriye'nin Haseki ve Deyr Ez Zor, Dirbesiye, Amude bölgelerinde de YPG içinde sorumlu düzeyde faaliyetlerde bulunan terörist Çelik'in kısa süre önce yurtdışına çıkış yapmak için hazırlık yaptığı belirlendi.

Kendisine kuryelik yapanların sahte pasaportla Irak üzerinden yurtdışına gönderilmesi için arayış içinde oldukları belirlenince MİT tarafından kaçamadan yakalandı.

Teröristin örgütün Avrupa kanadında faaliyet yürütmek için görevlendirildiği öğrenildi. Ankara’da çapraz sorguya alınan teröristin PKK’nın önümüzdeki sürece ilişkin taktik ve faaliyetlerine dair önemli bilgiler verdiği bildirildi.

BİNBAŞIYI ŞEHİT EDENLER ARASINDA YER ALIYOR

Terörist Savaş Çelik, 27 Temmuz 2015 tarihinde eşiyle katıldığı bir yemekten sonra askeri lojmanlara dönerken aracına binmek istediği sırada eşinin gözü önünde çapraz ateşe alınarak şehit edilen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ı bizzat şehit eden 3 kişilik terör timi içinde yer alıyordu.

Muş’un Bulanık ilçesi nüfusuna kayıtlı terörist Savaş Çelik hakkında Muş Başsavcılığınca “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı öldürmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, terör örgütü üyesi olmak” suçlarından hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yakalama kararı bulunuyordu.

EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDE

Çelik, 2017 yılından sonra Muş kırsalından ayrılarak beraberindeki terörist grupla Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarına kaçmış ve o tarihten beri de İçişleri Bakanlığının en çok aranan azılı teröristler listesinin 3 Milyon lira para ödüllü Mavi renkli kategorisinde yer alıyordu.



[old_news_related_template title="MİT adım adım izledi... PKK’nın 5 yöneticisini vurdu" desc="Irak’ın kuzeyindeki Telafer’de Erbil plakalı sivil bir araca MİT tarafından gerçekleştirilen nokta operasyonda PKK’nın 5 yöneticisi etkisiz hale getirildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/19/iecrop/c480966e-69ef-4a2f-aacb-76c5363fff73_16_9_1658216784.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/mit-adim-adim-izledi-pkknin-5-yoneticisini-vurdu-7257137/"]