İstanbul Kadıköy’de yapılan gösteride Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in bir polise yumruk attığı iddiası üzerine başsavcılık harekete geçti.

Ankara’ya gelen dosya sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Soruşturma Bürosu tarafından ‘görevli polis memuruna mukavemet' ve ‘izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü' suçlarından Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının düşürülmesi talebi ile hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi.

Bakanlık tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen dosya aynı gün TBMM Başkanlığı'na oradan da TBMM Hazırlık Komisyonu'na iletilmişti.

TBMM Hazırlık Komisyonu, Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar veridi ve dosyayı Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na havale etti.

[old_news_related_template title="DBP'li Salihe Aydeniz'in fezlekesi komisyona havale edildi" desc="Polise yumruklu saldırıda bulunan DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke, akşam saatlerinde Meclis Başkanlığı'na ulaştı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un da fezlekeyi hiç bekletmeden Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na havale ettiği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/16/iecrop/dbp-1_16_9_1655410822.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/dbpli-salihe-aydenizin-fezlekesi-komisyona-havale-edildi-7198350/"]