İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı tutuklu sanıklar bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada bazı şikayetçilerin ifadeleri alındıktan sonra tarafların talepleri alındı. Mahkeme heyeti, tarafların taleplerini değerlendirdikten sonra kararını açıkladı.

TÜM SANIKLARIN BYLOCK KULLANIP KULLANMADIKLARI SORULACAK

Mahkeme heyeti, 18 firari sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına karar verdi. Heyet, 28 sanığa verilen yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti.

Mahkeme, 29 şikayetçi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin davaya katılma taleplerinin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar verdi. Heyet, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılarak tüm sanıkların ByLock kullanıp kullanmadıklarının sorulmasına hükmetti.

BİR SONRAKİ DURUŞMA SİLİVRİ'DE

Mahkeme, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak Poyrazköy davası ile ilgili tüm evrakların mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Heyet, savunması alınmayan sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşma 17 Ekim-27 Ekim 2022 tarihleri arasında Silivri'de görülecek. (DHA)

[old_news_related_template title="Poyrazköy davasında ilk gün bazı sanıklar savunma yaptı" desc="FETÖ'nün Poyrazköy kumpası soruşturmasında, örgüt üyesi eski polis 68 sanığın yargılandığı davada bazı tutuksuz sanıkların savunmaları alındı. Bekir Peker savunmasında, 'Biz teknik bilirkişiler olarak şüphelilerden alınan dijital materyallerin orijinal halini görmeyiz. Dijital materyaller ele geçirildiğinde onların imaj değerleri verilir. Alınan imajlar üzerinden inceleme yapıyorduk. İmaj üzerinde bir karakter değiştirme imkanı bile yoktur. Yaptığımız işlemlerin hepsi hukukidir. Usulsüz yaptığım tek bir işimiz olmamıştır. Beraatımı talep ediyorum' dedi. Duruşma diğer sanıkların savunmalarının alınması için yarına ertelendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/20/iecrop/tokmak-1_16_9_1655740390.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/poyrazkoy-davasinda-ilk-gun-bazi-saniklar-savunma-yapti-7204969/"]