Yıldız Teknik Üniversitesi'nde rektörlüğün lüks araç kiralamasını eleştirmek için eylem yapan üniversitelinin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci, otomobil maketini rektörlük önüne bırakarak protesto gerçekleştirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞ

Eylemi gerçekleştiren öğrenci hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Ancak rektörlükten yapılan açıklamada, uzaklaştırma cezasının eylemle alakalı olmadığı öne sürüldü.



REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nur Bekiroğlu, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal medyada ortaya atılan, öğrencimize rektörlük tarafından bir aylık uzaklaştırma verilmesi hakkındaki iddia gerçeği yansıtmamakta olup, kasıtlı olarak yanıltıcıdır.

Soruşturmaların gizliliği açısından detay verilememekle birlikte 2 öğrencimiz hakkında dekanlıkları tarafından soruşturma yürütüldüğü ve çıkan kararların iddiayla ilgisi olmadığı bilgisini paylaşmak isteriz."

[old_news_related_template title="Erdoğan, 1982’de kurulan üniversite için ‘Van’a biz getirdik’ dedi" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı’nda toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Van’da 20 Temmuz 1982 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan 100.Yıl Üniversitesi için, “Van’a üniversiteyi kim getirdi? Biz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/11/iecrop/erodgan-iha_16_9_1654965701.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogan-1982de-kurulan-universite-icin-vana-biz-getirdik-dedi-7188487/"]