Emniyet Genel Müdürlüğü, attığı tweetle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek verdiği gerekçesiyle İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun’un, terör örgütü ile iltisaklı, irtibatlı olduğu gerekçesiyle rütbesini, silahını ve kimliğini aldı. Polis evlerine girişi yasaklandı. Bu olayın hemen ardından, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Dairesi eski Başkanı Hanefi Avcı da, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı doğrultusunda Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını söylediği için hakkında soruşturma açıldı. Geçmişine dönük de sorular yöneltildi.

“BENİ CEMAAT ALDIRDI”

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş imzasıyla gönderilen sorulardan biri şu oldu: “Suç işlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Terör Örgütü Üyesi Olmak, Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Suç İşlemek iddialarıyla tutuklanan Selahattin Demirtaş’la ilgili yaptığınız yorumda ‘Fikir özgürlüğünün ihlal edildiğini’ belirttiniz.”

Hanefi Avcı, 19 sayfalık savunmasında, 2004 yılında KOM Daire Başkanı görevindeyken, enerji ihalelerine fesat karıştırma operasyonunda hükümete yakın iş adamları ve bazı enerji bakanlığı bürokratlarının tutuklandığını hatırlattı. Avcı şöyle dedi: “Cemaat bu durumu fırsat bilerek yönlendirmesi ile 2005 yılı başında KOM Başkanlığı’ndan cemaat operasyonu ile ben ve yakın çalışma arkadaşlarım görevden alındık. Bizden sonra cemaat örgütü KOM’da etkinlik kurdu. Beni KOM’dan aldıran cemaattir, ‘Emniyette cemaat örgütlenmesi var, kumpaslar yapıyor’ diyerek, emniyet içerisinde karşı çıkan, şikayet edip karşı duran, bu konuda kitap yazan benim için nasıl böyle bir iddia da bulunula bilir?”

[old_news_related_template title="Sabri Uzun'un rütbeleri geri alındı" desc="Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hakkında soruşturma yürütülen emekli emniyet müdürü Sabri Uzun'un rütbelerinin geri alınmasına karar verildi. Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi: 'Herkes şuna emin olsun ki; CHP iktidarında fikrine katılmasak bile, bir kişi bile fikrini açıkladığı için mağdur edilmeyecek.'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/11/iecrop/21_16_9_1654946689.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sabri-uzunun-rutbeleri-geri-alindi-7188015/"]

[old_news_related_template title="Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanı aday mı olacak? HDP'den açıklama geldi" desc="Selahattin Demirtaş’ın ‘Ben hala aday adayıyım. Partimiz karar alırsa beni de aday gösterebilir’ sözlerini değerlendiren Sancar, “’Partim gerekli görürse’ diyor. Orada önemli kelime budur. Karar alma çoğulcu demokratik işleyiş içinde gerçekleşiyor. O zaman bütün bu seçenekler değerlendirilecek. Bu kadar açık bir şekilde ‘Ben aday adayıyım’ dediğini daha önce duymamıştım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/demirtas_16_9_1649966822.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/selahattin-demirtas-cumhurbaskani-aday-mi-olacak-hdpden-aciklama-geldi-7075354/"]