Karadeniz Bölgesi'nde 11 ilden Samsun'a gelen yüzlerce sendika üyesi "İşsizliğe, yoksulluğa, zamlara karşı... Geçinemiyoruz" pankartıyla yürüdü.

Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sinop, Tokat ve Trabzon'dan Samsun'a gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) üyeleri yürüyüş ve miting yaptı. İlkadım ilçesinde bulunan Gar Kavşağı'nda başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydan'ında son buldu. Yürüyüşün ardında mitinge geçildi. Meydan gerçekleşen mitingde geniş güvenlik önlemleri alındı.


"HEPİMİZ İÇİN ZOR" 

Burada konuşma gerçekleştiren KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, "Kamu emekçisi, işçisi, asgari ücretlisi, emeklisi, işsizi, kadını, EYT’lisi, küçük esnafı, çiftçisi hepimiz çok zor bir süreçten geçiyoruz. Akaryakıt ürünlerinde ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasını istiyoruz. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun emperyalistlerin çıkarları adına sürdükleri savaşlara hayır diyoruz" dedi.
Mitingde konuşan KESK Samsun Şube Sözcüsü Suat Yıldız ise "Özelleştirmelerin iptal edilmesini, enerji üretim ve dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını, elektrik ve akaryakıttan ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Miting mini konser ile son buldu. Mitinge ayrıca CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu, Kemal Zeybek ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci katıldı.

[old_news_related_template title="İktidara yakın sendikadan Bakan Koca'ya istifa çağrısı" desc="İktidara yakın olan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışına giden sağlık çalışanları ile ilgili sözlerinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanlış yönlendirildiği için gerçekleştiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/c89509eb-99bb-4271-8ee4-2df326cb4e15_16_9_1646910341.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/iktidara-yakin-sendikadan-bakan-kocaya-istifa-cagrisi-7001859/"]

[old_news_related_template title="Türk Metal Sendikası yılın ilk işçi mitingini Kocaeli'nde düzenledi" desc="Türk Metal ile MESS arasındaki Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin grev kararıyla sonuçlanmasının ardından ilk büyük miting bugün Kocaeli'de yapıldı. İşçiler, MESS'in yüzde 17'lik zam kararına tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/02/iecrop/metal_16_9_1641127741.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/greve-cikan-metal-iscilerinden-ilk-buyuk-eylem-6863553/"]