Bursa'da bulunan Torunlar A.Ş.'ye ait Zafer Plaza'nın güney kısmındaki bir giyim mağazasında yaşanan tavan çökmesi neticesi alışveriş merkezini bir anda toz bulutu kapladı. O sırada mağazada ve alışveriş merkezi içerisinde bulunan vatandaşlar panik içerisinde kendilerini mağaza dışına attı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, 112, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekibi sevk edildi.

Çöken bölümün çocuk reyonu olduğu, o sırada içeride kimsenin olmadığı öğrenildi. Talihsiz olayda, ölen ya da yaralanan olmazken AVM girişi geçici olarak kapatıldı.

Öte yandan Torunlar AŞ. tarafından Tarihi Hanlar ve Çarşı Bölgesi'nde bir mağazasının yıkımı gerçekleştiriliyor. Mağaza Zafer Plaza alışveriş merkezinin bir parçası olarak biliniyor.

"DETAYLI İNCELEME BAŞLATILDI"

Mağazada yaşanan olayla ilgili Zafer Plaza AVM açıklama yayımladı. Açıklamada, "Olay sonrası İtfaiye, sağlık, AFAD ekipleri ve emniyet güçleri hızlıca olay yerine intikal ederek gerekli tüm tedbirleri almıştır. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.  Açıklamada, şöyle denildi:

"Zafer Plaza AVM’de öğle saatlerinde bir mağazamızın tavanında alçıpan çökmesi yaşanmıştır. Olay sonrası İtfaiye, sağlık, AFAD ekipleri ve emniyet güçleri hızlıca olay yerine intikal ederek gerekli tüm tedbirleri almıştır.

Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. AVM’miz tedbir amaçlı kısa bir süre ziyaretçilerimize kapatılmıştır ve AVM içinde bulunanlar tahliye edilmiştir. Şu saat itibariyle AVM’miz normal çalışma sürecine dönmüştür.

Olayın sebebi ile ilgili detaylı incelemeler başlatılmıştır. Tüm Zafer Plaza çalışanlarımıza ve ziyaretçilerimize büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."