İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanakla ilgili açıklama yaptı.



Ekrem İmamoğlu, "Öğleden sonra saat 14.00-15.00'e kadar devam edecek. Mecbur kalmadıkça araçlarınızla dışarı çıkmayın" dedi. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Boğaz hattında oldukça yağış var. İstanbul'da genel anlamda bugüne kadar hep sıkıntı yarattığını gördüğümüz meydanlarımızda sıkıntı yaşanmadı.



- Ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte. Ne yazık ki iklim değişikliğinin etkin halini yazın ortasında bazen yağmurla ve değişen sıcaklıklarla yaşıyoruz. Şu anda İstanbul’da 5 bin 890 personelimizle, 2 bin 135 araçla ve iş makinesi ekipmanlarla birlikte vatandaşımızın hizmetindeyiz.



MUHTELİF BÖLGELERDE YAŞADIK

- Çekmeköy’de 90 ile 100 kilo metrekareye, Sarıyer’de Maslak civarında 80 kilo metrekareye yağışla karşı karşıya kaldık. Aslında İstanbul’un genelinde 45-50 kilo ile 100 kilo arasında bir yağışı muhtelif bölgelerde yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Sabah erken saatlerde Sarıyer, Beykoz, Çatalca üzerinden bir geçiş yaptı.

- Daha sonra Marmara Bölgesinden gelen yağışla birlikte Anadolu yakasında yoğun bir etki oluşturdu. Şu anda ise hem buradan kayan yağış dalgası, hem Marmara’dan gelen yağış dalgasıyla İstanbul’un güneybatısından Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt aksına giriş yapan bir yağış söz konusu.

YOLLARDAKİ BİRİKİNTİLERİ GİDERDİK

- Eminönü'nden Üsküdar'a, Maltepe'den Pendik'e, diğer bölgelerimize varıncaya kadar ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Yollardaki birikintileri giderdik. Şu anda İstanbul genelinde akışkanlık olabildiğince makul seviyede.

- Şu ana kadar bir yaralanma, kaza vs. ihbar almadık. Mikro ölçekli su baskınlarıyla ilgili 153'e ulaşan ve telafi edilemez noktada olan bir durum yaşamadık. Gelen ihbarları takip ediyoruz.



HAFTA SONUNA DİKKAT

- Gerçekten iklim değişikliği hepimizin temel sorunu. 3-4 gün sonrada meteorolojiden gelen bilgilere göre hafta sonunda 35 dereceye çıkan hava sıcaklığını konuşuyor olacağız.

BİR UYARI DA AFAD'DAN GELDİ

AFAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  "İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

[old_news_related_template title="Sağanak yağış yurdu sardı: Kütleler yoğunlaşıyor..." desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından uyarıları yapılan sağanak yağış Türkiye'nin birçok şehrinde kendini göstermeye başladı. İstanbul'da ve Bursa'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışların birçok şehirde aralıklarla sürmesi bekleniyor. Meteoroloji tarafından paylaşılan radar görüntülerinde, Marmara Bölgesi'nde yoğunlaşan kütleler dikkat çekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/2-6_16_9_1660546857.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/saganak-yagis-yurdu-sardi-cok-sayida-sehre-uyari-7308517/"]

[old_news_related_template title="Şehri su bastı, AFAD 260 konuta müdahale ediyor" desc="Uyarıların ardından Bursa'da etkili olan sağanak yağış zor anlar yaşattı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre su baskını yaşayan 260 konuta müdahale edildi, ekiplerin çalışması sürüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/2-4_16_9_1660545199.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/saganak-vurdu-sehir-gole-dondu-7308548/"]