Manisa'da 13 Mayıs 2014 günü yaşanan ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasını protesto eden bir vatandaşı tekmeleyen dönemin başbakanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel,  Frankfurt Başkonsolosluğu’na Ticaret Ataşesi olarak atandı.

Maaşını Euro olarak alacak olan ve ev kirası, çocuklarının masrafları dahil tüm masrafları devlet tarafından karşılanacak olan Yerkel'in atanmasına siyaset dünyasından tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Soma'da madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel, "ticari ataşe" olarak Frankfurt'a atandı. Masrafları da vergilerimizle karşılanacak. Egemen Bağış'ı Prag'a, Merve Kavakçı'yı Malezya'ya, Şaban Dişli'yi Lahey'e elçi yaptılar. Böyle yönetimin böyle elçileri olur! Malumun ilanı..

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: AKP döneminde millete söven ihale zengini, geber diyen müdür, döven ise ballı maaşlı koltuk sahibi oluyor! Son olarak madenci tekmeleyen Saray'ın adamı Yusuf Yerkel, Frankfurt’ta ticari ataşe oldu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: Rüşvetçinin büyükelçi olduğu yerde tekmeci de ticari ataşe olur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: Elektriğe, akaryakıta, vergi ve harçlara fahiş zamlar yapılacak ki millete tekme atan saray danışmanlarının çarkları dönsün. Avrolu mansıplarını alsın. Saray yanaşmalarının, beslemelerinin dönen çarkına milletimiz çomağını pek güzel sokacak. Erdoğan’ın telaşı da, korkusu da bu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Onu yere düşen maden işçisini tekmelerken tanımıştık. Acımasız tekmeci Yusuf Yerkel Frankfurt'a ticari ataşe olarak atanmış. Rezaletin kaymaklısı bu olsa gerek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: 301 işçimizi kaybettiğimiz Soma maden faciası sonrası protestoda bulunan maden işçisini acımasızca tekmeleyen Yusuf Yerkel’i Frankfurt'a 'ticari ataşe' olarak atadılar. Nereye atanırsan atan, mükafatın ne olursa olsun gelecekte hep bu utanç verici kareyle hatırlanacaksın Yusuf!

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Soma'da madenciye tekme savuran Yusuf Yerkel, attığı tekmelerin mükafatı olarak, Frankfurt'a "ticari ataşe" olmuş. Genel Başkanımız Sn. Kılıçdaroğlu da açıkladı; halkın iktidarında ilk işimiz bu ve türevlerini görevden almak olacak!

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Soma maden işçisine tekme atarak hafızalarımıza kazınan, utanç abidesi Yusuf Yerkel'i Frankfurt'a "ticari ataşe!" atamak, tam da size yakışırdı!

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal: Türkiye'nin en büyük maden facialarından birinin yaşandığı Soma'da 301 işçimizi kaybettikten sonra madencimizi tekmeleyen Yusuf Yerkel, senelerdir bedel ödemediği gibi bir de Frankfurt'a ticari ataşe atanarak ödüllendiriliyor. Halkına düşman bu iktidara cevap sandıkta verilecek.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin: Dış politikada liyakatin yerini Tek Adama itaat aldı... Nasıl olur da Soma’da madenciyi tekmeleyen, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel Frankfurt Başkonsolosluğu'na Ticari Ataşe olarak atanır? Pes!

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: Soma’da madenciyi tekmeleyen, Erdoğan’ın eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, Frankfurt’a Ticari Ataşe olarak atanmış. Yerkel'in maaşı Euro ile olacak kirasını Devlet karşılayacakmış. Madenciye tekme,
Tekmeciye rütbe. Hangi vicdan bunu kabul eder? Yaparsa AKP yapar.

[old_news_related_template title="Soma'da madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel Frankfurt'a atandı: Euro ile maaş alacak" desc="Soma’da madenciyi tekmeleyen, Erdoğan’ın eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, Frankfurt’a Ticari Ataşe olarak atandı. Yerkel'in maaşı Euro ile olacak kirası ve diğer masraflarını devlet karşılayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/09/iecrop/soma-depo_16_9_1641716406.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/somada-madenciyi-tekmeleyen-yusuf-yerkel-frankfurta-atandi-euro-ile-maas-alacak-6876870/"]