Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Ukraynalılar ile Marmarisliler savaş karşıtı gösteri yaptı. Atatürk Meydanı’ndaki protesto etkinliğine Ukraynalılar ve onların Türk yakınlarından oluşan yüzlerce kişi katıldı.

image small

Katılımcılar, savaş, Rusya ve Putin karşıtı, barış yanlısı pankartlar taşıdı. Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Marmaris Temsilcisi Olena Topçu etkinlikte bir konuşma yaptı.

image small

SİZİ UKRAYNA’YI DESTEKLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Marmaris Temsilcisi Olena Topçu etkinlikte savaş karşıtı sözleriyle birlikte şunları söyledi:

*Biz Türkiye’deki Ukrayna toplulukları, tüm ülkelerin liderlerine ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Sizi Ukrayna’yı desteklemeye çağırıyoruz. Ukrayna, Türkiye gibi demokratik ilke ve değerlere dayanmaktadır. Ukrayna, Türkiye gibi barışçıl bir ülkedir, hiçbir zaman yabancı topraklara tecavüz etmemiştir.

*Ancak, kendi topraklarını ve devletini cesurca savunmak amacındadır. Türk dostlarımıza ve Türk Cumhurbaşkanına siyasi, askeri ve manevi destekleri için teşekkür ederiz. Türkiye’deki Ukraynalılar adına sivil nüfusunu, egemenliğini ve topraklarını koruma mücadelesinde Ukrayna’yı içtenlikle desteklemenizi talep ediyoruz.”

image small

Yaklaşık yarım saat süren eylem boyunca katılımcılar sık sık savaş karşıtı, barış yanlısı sloganlar attıktan sonra sessizce dağıldı.

image small

RUS KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Antalya'da bir grup Ukrayna vatandaşı ise, Muratpaşa ilçesinde bulunan Rus konsolosluğu önünde eylem düzenledi.

[old_news_related_template title="Rusya - Ukrayna savaşında son durum... Putin orduya 'Topyekün saldırın' emri verdi" desc="Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'in müzakereyi reddetmesi üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/ukrayna-reuters_16_9_1645073129_16_9_1645890194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasinda-son-durum-putin-orduya-topyekun-saldirin-emri-verdi-6976619/"]

[old_news_related_template title="Rusya'dan Türkiye'ye: Hazırız..." desc="Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, 'Sergey Lavrov, Mevlüt Çavusoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rus tarafının, Ukrayna sorununun barış ve istikrar çıkarları doğrultusunda en kısa sürede sürdürülebilir şekilde çözülmesi için tüm yapıcı güçlerle yakın işbirliğine hazır olduğu vurgulandı' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/lavrov-reuters-5_16_9_1617106648_16_9_1645891901.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyadan-turkiyeye-haziriz-6976665/"]