Kaza, saat 04.00 sıralarında Adana-Niğde Otoyolu, Güney Köyü yakınlarında meydana geldi. Adana'dan Konya'ya giden, sürücüsünün ismi açıklanmayan tur otobüsü, kontrolden çıkarak şarampole devrildi.



Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.



Sağlık ekipleri, kazada üç kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan 18 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Ölenlerin cenazeleri otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.



Yaşamını yitiren gençlerden Kocaeli nüfusuna kayıtlı Sude Akkuş ve Konya nüfusuna kayıtlı İlayda Karakoca'nın Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduğu, Sakarya nüfusuna kayıtlı Ömer Faruk Küçük'ün ise Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü kaydedildi.

Otobüsün şoförü Hasan Akgül, tedavi gördüğü Ereğli Devlet Hastanesi'nde durumu fenalaşınca Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Akgül'ün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

CENAZELER AİLELERE TESLİM EDİLDİ

Hayatını kaybeden Kocaeli nüfusuna kayıtlı Sude Akkuş, Konya nüfusuna kayıtlı İlayda Karakoca ve Sakarya nüfusuna kayıt Ömer Faruk Küçük'ün cenazelerinin Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki otopsileri tamamlandı.

Öğrencilerin cenazeleri gözü yaşlı ailelerine teslim edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da morg önüne gelerek ailelere başsağlığı dileğinde bulundu. Öğrencilerin cenazeleri, toprağa verilmek üzere cenaze araçlarıyla memleketlerine gönderildi.


VALİDEN AÇIKLAMA

Kaza yerinde inceleme yapan Niğde Valisi Mustafa Koç, “Hangi organizasyondan geldiklerini araştırıyoruz” derken AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı, öğrencilerin kaza yapan otobüsün Adana Gençlik Şöleni programından döndüğünü belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Angı, şu ifadelere yer verdi: “Adana gençlik programımızdan Konya'ya dönerken Niğde Güney Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3 öğrencimize Allah'tan rahmet, yaralı öğrencilerimize acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun.”



Yaralı öğrencileri hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor. Elbette ki acımız büyük" dedi.

ERDOĞAN VE AKP’LİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan acı olayın ardından sosyal medya hesabından bir başsağlığı yayımladı. Erdoğan paylaşımında, “Adana'da gerçekleştirdiğimiz gençlik şöleninden Konya'ya dönerken elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden 3 genç kardeşime Allah'tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik kazayla ilgili "Başımız sağolsun… Konya'dan Adana programımıza gelen 3 kardeşimizi dönüş yolunda otobüs kazasında yitirdik. Çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyoruz…" paylaşımında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kazaya ilişkin, "Adana'daki Gençlik Programı'na katılan gençleri taşıyan otobüsün, Konya'ya geri dönüş yolunda geçirdiği kazada hayatını kaybeden 3 genç kardeşimize Allah'tan rahmet; aileleri ve AK Gençlik ailemize başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.

Kazanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir başsağlığı mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, “Adana dönüşü yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi lideri de sosyal medya üzerinden şu mesajı paylaştı:

"AK Parti Adana Gençlik Programı'nın katılımcılarını taşıyan bir otobüsün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerine, yakınlarına ve AK Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Yaşanan kazanın ardından birçok siyasi isim hayatına kaybeden öğrencilerin ailelerine ve AKP teşkilatına başsağlığı mesajı yayımladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan mesajında, “AK Parti Gençlik Kolları’nın Adana’da düzenlediği programdan evlerine dönerken yaşanan kazada hayatını kaybeden üç gencimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve AK Parti’ye baş sağlığı diliyorum. Kazada yaralanan gençlerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını ümit ediyorum” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Büyük acı… Çok ama çok üzgünüm. Genç evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Çok ama çok üzüldüm.. Kaybettiğimiz öğrencilerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diliyorum…” ifadelerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  “Üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün Adana'dan Konya'ya dönerken devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 3 evladımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı evlatlarımıza acil şifalar diliyorum. Mekânları cennet olsun. Çok üzgünüz” açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Feci kazada iki üniversiteli can vermişti... Savcı itiraz etti, sürücü tutuklandı" desc="Erzurum'da, otomobiliyle çarptığı üniversite öğrencileri Nezahat Tanas ile Zeynep Bağrıyanık'ın ölümlerine sebep olan sürücü Osman K.'nin denetimli serbestlikle salıverilmesine savcılık itiraz etti. Yeniden gözaltına alınan Osman K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/14/iecrop/detay-kopya-6_16_9_1652533861.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/universiteli-nezahat-ve-zeynepin-oldugu-kazada-savci-itiraz-etti-surucu-tutuklandi-7135018/"]