Eski AKP Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar’ın seçim bölgesi olan İslahiye’de Türkiye Tarım  Kredi Kooperatifi Tanzim Satış Mağazası'nın açılışı yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki açılışa aynı saatte bir başka program nedeniyle Kaymakam Mustafa Anteplioğlu ile AKP’li Belediye Başkanı Kemal Vural katılmadı. Açılış nedeniyle vatandaşlara piyasada 100 ile 120 TL’den satılan 5 kiloluk toz şeker 55 TL’den satıldı.

Açılış sırasında bir vatandaş AKP İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Aslan’ın yanına gelerek hayat pahalılığı ve durmak bilmeyen zamlardan yakınarak  tartışmaya başladı. Vatandaş, “1 torba şeker bin lira olmuş. Türkiye’de bu var, Türkiye’de.  Kusura bakma. Ben hakkımı helal etmiyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Etmiyorum, etmiyorum, etmiyorum. Sana da etmiyorum” dedi. İlçe Başkanı Aslan’ın, “Bana da mı etmiyorsun?” diye sorması üzerine vatandaş tepkisini şöyle devam ettirdi:

“Yok, bak, Allah şahittir. Kullar şahittir. Ben hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünyada ben hakkımı sizden alırım. Tüm partilerden alırım. Bizi ne hale düşürdünüz?”

Diyalog sırasında AKP İlçe Başkanı Mehmet Aslan’ın vatandaşı yatıştırmaya çalışması, ve elini omzuna atarak gönlünü almaya çalışması dikkat çekerken, Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan sosyal medya hesabından bu görüntüye, “Gaziantep’te AKP’liler halk ile yüzleşmeye başladı. Vatandaş, “Hakkımı helal etmiyorum, etmiyorum” yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="AKP’li belediyelerin milyonluk ihaleleri 'tanıdık' isimlere gitti" desc="Konya’da AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nin yaptığı ihaleler AKP’lilere verildi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı stabilize ve mıcır temini, nakli ve serilmesi işi ihalesi AKP’den milletvekili adayı olan Zerrin Özel’in şirketine giderken, Selçuklu Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Çevre ve Sıfır Atık Festivali’nin organizasyon işi AKP’li Hüseyin Barınlı ile Yakup Barınlı’nın şirketine verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/11/iecrop/ade47dee-3d00-4113-9939-3cc91501d087-2_16_9_1654945828.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediyelerin-milyonluk-ihaleleri-tanidik-isimlere-gitti-7187952/"]

[old_news_related_template title="AKP yönetimine esnaf tepkisi: 'Hiç iyi değiliz, perişanız, sorumlusu sizsiniz'" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Van ziyareti öncesi sahaya inen AKP il yönetimi, esnafa hal hatır sorunca tepkiyle karşılaştı. Esnaf, 'İyi olmamız için bir sebep söyleyin. Hiç iyi değiliz. Esnaf olarak perişanız. Bunun yüzde 99 sorumlusu karşımdaki parti, sizler. Bunun farkındasınız değil mi?' diye tepki gösterirken, AKP İl Başkanı Türkmenoğlu'nun terlik tezgahını işaret ederek 'Şu zengin çeşidine bak' demesi esnafın tepkisini artırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/09/iecrop/akpp_16_9_1654810168.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akp-yonetimine-esnaf-tepkisi-hic-iyi-degiliz-perisaniz-sorumlusu-sizsiniz-7184986/"]