Tarsus Kaymakamlığı’nca konuya ilişkin yapılan açıklamada, olayın 2018 yılında meydana geldiği belirtildi, “Konu ivedilikle adli makamlara intikal ettirilerek yapılan yargılama neticesinden görüntülerdeki N.Ö. isimli vatandaşımız, 04. 04.2019 tarihli Tarsus 4. Asliye Mahkemesi kararı ile kasten yaralama suçu sabit görülmekle TCK'nın 86/2 fıkrası mucibince 2700 TL para cezasına çarptırılmıştır.

Adli makamlara intikal etmiş ve mahkeme tarafından N.Ö. isimli vatandaşımızın kasten yaralama suçunun sabit görülüp hükme bağlandığı bir dava ve olayda 4 yıl sonra Vakıf Müdürünün suçlanması ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılması bu haberi yapanların farklı maksatları ve kötü niyetli olduğunu göstermektedir” denildi.

MÜDÜR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın da söz konusu haberle ilgili şahsi Twitter hesabında Vakıf Müdürünü suçlayıcı ve küçük düşürücü ifadeler kullandığı ileri sürülen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mahkemeye intikal edip karara bağlanmış bir konuda gerçek dışı beyanlarda bulunması ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanunu açıkça çiğnemesi dolayısı ile haberin muhatabı Vakıf Müdürü, Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunacağını Kaymakamlığımıza bildirmiştir.”

"DİNLEMEDİ, KAPIYA DOĞRU İTTİ"


Elektrik faturasının ödenmesi için gittiği Tarsus Sosyal Yardımlaşma Müdürü Ahmet Sarman’la makamında tartıştıktan sonra ‘Basit yaralama’ suçlamasıyla 2700 TL para cezasına çarptırılan ev hanımı Nalan Özen’in, mahkeme tutanaklarındaki ifadesi ortaya çıktı.

Kendisine yönelik suçlamayı kesinlikle kabul etmediğini belirten Özen, “Olay günü ben vakıf müdürünün yanına gitmiştim. Ancak beni kabul etmedi. O esnada ben dışarıda beklerken yanına iki şahsı aldı. Bunlar belediye başkan yardımcılarıymış, ben de bunun üzerine fazla beklemek istemedim. Zira o gün elektriğim kesilecekti. Bundan dolayı içeri girdim ve vakıf müdürüne durumu izah ettim. İzah etmek için elimdeki kağıdı gösterecektim, fakat o beni dinlemeden kapıya doğru beni iki kez itti. Yanımda getirdiğim poşeti alıp yere attı. Ben de daha evvelden kocamdan şiddet gördüğüm için telefonumu kıracağını zannettim ve hiç farkına varmayarak böyle bir şey yaptım. Ancak ben suçsuzum" dedi.

“VAKIF MÜDÜRÜ BANA ŞİDDET UYGULAMIŞTIR”

Konuya ilişkin gittiği vakıfta hiçbir ihtiyacının karşılanmadığını da dile getiren Nalan Özen, ifadesinin devamında şunları söyledi;

“Müdürün yanına kaç defa gittiysem benim ihtiyaçlarımı karşılamadı. Bana 20 TL para verip beni yanından göndermeye çalışıyor. Ben dilenci değilim. Bazen ceplerini dışarı çıkarıp ‘Ben de de para yok bir daha buraya gelme seni görmek istemiyorum’ dilerek azarlıyor. Devletten yardım istiyorum. Vakıf müdürü bana şiddet uygulamıştır.

Ben olay anında orada bulunan Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli ile Reşadiye Mahallesi muhtarı Abdullah Can Özçürümez'in tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Olayı bizzat görmüşlerdir. Ayrıca olaydan evvel ayın dördünde vakıf müdürü benim üzerime yürümüştür. Beni dövmek istemiştir araya giren memurlar ayırmışlardır. Bu görüntülerin izlenmesini istiyorum."

[old_news_related_template title="Faturasını ödeyemeyen kadın yardım istedi, vakıf müdürü yaka paça dışarı attı" desc="Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nde skandal bir olay yaşandı. Elektrik faturalarını ödeyemediği için vakfa giderek yardım isteyen bir kadın, vakıf müdürü tarafından yaka paça dışarı atıldı. Görüntülere CHP'den çok sert tepki geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/03/iecrop/yaka_16_9_1646328384.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/faturasini-odeyemeyen-kadin-yardim-istedi-vakif-muduru-yaka-paca-disari-atti-6987508/"]