Bozüyük ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren demir çelik fabrikasının kazan bölümünde, önceki gece henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada işçilerden Ali Gündoğan ve Enver Güler hayatını kaybetti, Gökhan Taştan yaralandı.



Ölen işçiler Eskişehir ve Kütahya'da toprağa verildi. Patlamadan yaralı kurtulan Taştan ise Bursa'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Olayla ilgili, fabrikada ustabaşı olarak çalışan M.T., vardiya amiri R.Ö. ve üretim sorumlusu U.C. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.



Adliyeye sevk edilen U.C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, M.T. ve R.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

[old_news_related_template title="2 işçi can vermişti! Korkunç patlama kamerada" desc="Bilecik'te bir demir çelik fabrikasında dün gece yaşanan 2 işçi hayatını kaybetmesine, 1 işçinin de yaralanmasına sebep olan patlama güvenlik kamerasını an ve an yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/12/iecrop/patlama_16_9_1652365829.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/2-isci-can-vermisti-korkunc-patlama-kamerada-7131204/"]